Държавата иска пари от ЦСКА и Левски за новия стадион

08:59
Държавата иска пари от ЦСКА и Левски за новия стадион
Държавата има намерение да финансира с 30 процента от необходимите средства построяването на нов национален представителен стадион в София, заяви спортният министър Свилен Нейков. Всички останали пари за проекта щели да се търсят от спонсори, съобщава "Труд".

Сред потенциалните спомоществователи на бъдещата модерна арена в столицата имало вариант да бъдат дори собствениците на футболните Левски и ЦСКА, добави Нейков.

"Защо да не вложат пари в подобен мащабен проект по подобие на клубовете в Германия - каза спортният министър. - Двата отбора спокойно могат да играят мачовете си на един стадион, както е и в Италия примерно с Милан и Интер..."

Всичко около евентуалното финансиране на строежа обаче е само в идейна фаза. Затова доцент Свилен Нейков планира да разговаря по въпроса с шефовете и на "синия", и на "червения" клуб.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Manower
22.12.2010 20:35

Тези управляващи са адски ама адски тъпи!! Дай като в другите страни, дай като в Италия,дай като в Англия...копират без да мислят! Хора тука условията за тази идея са съвсееем различни от тези в другите страни! Това е невъзможно Левски и ЦСКА да играят на един стадион! Дай като в америка на 16 години да си изкарват шовьорски книжки и с придружител да могат само да карат. Абе идиоти такива, ще стане съвсем колямо клане, ако го въведат. Копират без да мислят като първокурсници! ЦСКА не могат да си платят задълженията пък тоя искал да ги спонсорира,айде бе! *lol*

Fabregas_boy
22.12.2010 18:45

Е от стадион Пловдив не може ли да се стори нещо,последния път като го видях не беше чак толкова зле. *wonder*

morskija
22.12.2010 11:09

Министъра е готов за господари на ефира.Чорбата се гърчат от задължения,министъра щял да търси кофинансиране .В Италия стадиона е на общината и отборите плащат наем.Когато стройха "Васил Левски",се смляха да крадат сега министър Нейков точи брадва и търси балъци.Успех.