Отново избраха Донован за футболист номер едно на САЩ

10:35
Отново избраха Донован за футболист номер едно на САЩ
Звездата на Лос Анджелис Галакси Ландън Донован беше избран за футболист номер 1 на САЩ за 2010-а година и получи наградата си от Футболната федерация на страната. Донован, който вкара голове на Световното първенство в Южна Африка срещу Словения, Алжир и Гана, беше избран за номер 1 в САЩ за четвърти път. По този начин той стана най-награждаваният футболист, след като изпревари с един трофей вратаря Кейси Келър.

С особена стойност на Световното първенство беше попадението му във вратата на Алжир, което класира САЩ за втората фаза на шампионата.

При жените номер 1 стана Аби Уомбах, която получава титлата за трети път. Пет пъти е била избирана за номер 1 легендата в женския футбол Мия Хам. През 2010-а година Аби Уомбах е изиграла 18 мача с националния отбор и в тях е вкарала 16 гола, а общо вече има 117 попадения.

19-годишният защитник Гейл Агбосумонд, който в момента играе под наем в Брага, беше определен за най-прогресиращ млад играч. При дамите същата награда взе вратарката на девическия национален отбор на САЩ Бианка Хенингер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация