Марадона: Още мечтая да водя Аржентина, но някои хора трябва да се махнат

10:17
Марадона: Още мечтая да водя Аржентина, но някои хора трябва да се махнат
Бившият селекционер на националния отбор на Аржентина Диего Марадона заяви, че продължава да мечтае да се върне начело на "гаучосите", но не и докато президент на Федерацията по футбол на Аржентина е Хулио Грондона.

"Да, селекцията ми липсва, но /ще се върна/ когато други си отидат /имайки предвид Грондона и мениджърът на аржентинските национали Карлос Билардо/. Те не ми липсват", каза Марадона пред всекидневника "Кларин".
Марадона, чийто договор за селекционер не бе подновен след елиминирането на отбора на четвъртфинал на последното Световно /загуба с 4:0 от Германия/, явно не е простил на Грондона /който е и вицепрезидент на ФИФА/ и Билардо. Той ги обвини през юли, че са лъжци и предатели. Според него Билардо е "статуя, с нищо не допринася, никой не го знае, нищо не представлява.

Младите играчи не го разбират, старшите в отбора още по-малко. Той трябва да се оттегли", заяви Марадона, когото Билардо е водил, когато бе играч в националния отбор на победоносното Световно първенство през 1986 г. м Мексико.

"Грондона ми каза, че ще ме подкрепя, че постовете във Федерацията ще са винаги отворени и при първия случай, ме отхвърли", обвинява Марадона.

Сега селекционер на аржентинския национален отбор по футбол е Серхио Батиста, който също не бе пощаден от критиките на Марадона през последните месеци.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация