Венци Стефанов: Левски сигурно е най-старият клуб, ама в Персийския залив!

10:05
Венци Стефанов: Левски сигурно е най-старият клуб, ама в Персийския залив!
Босът на Славия Венци Стефанов изрева като лъв срещу Тодор Батков.

Вчера собственикът на Левски извади документи, с които твърдеше, че неговият клуб е създаден на 10 май 1911 година. Досега се смяташе, че Левски е основан през 1914 година, така пише във всички официални документи. Историографията на "Герена" също сочи това. Батков обаче показа по телевизията протокол документ, според който Левски е възникнал три години по-рано. Така излезе, че "сините" са най-старият футболен клуб в България и догодина ще честват един век юбилей.

Това обаче не се понрави на Венци Стефанов, неговият клуб Славия се води най-старият в София, създаден през 1913 година.

"Ще честват сто години на куково лято. Сигурно са най-старият клуб, ама в Персийския залив. Що за глупости са това. Много уважавам г-н Батков, но това са нелепи неща", коментира в типично свой стил босът на "белите".

Венци добави, че в Славия всичко е ясно около историята на клуба. Има си учредителен протокол, който и до днес се пази в клуба. На тържествата през април по случай поредната годишнина от основаването на клуба копие от протокола дори беше раздавано на заслужили слависти.

 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nedi_951
20.12.2010 13:45

бе тва наистина не изглежда реално, годината на създаване на Левски дори присъства на емблемата им, и тя е 1914..

sliva90
20.12.2010 11:00

майни аууууууууу как не ви обичам *lol*