Лацио надви Удинезе в голов трилър и скъси разликата с Милан

15:22
Лацио надви Удинезе в голов трилър и скъси разликата с Милан
В среща от 17-ия кръг на италианската Серия “A” Лацио победи Удинезе с 3:2 в истински голов трилър на "Олимпико". Така възпитаниците на Еди Рея съкратиха аванса на лидера в Серия "А" Милан до само 3 точки.

"Римските орли" започнаха вихрено срещата и още във 2-ата минута Томазо Роки изведе на чудесна позиция Ернанес, който почти фронтално от границата на наказателното поле със силен удар по земя прати топката в десния ъгъл на вратата на гостите за 1:0. След попадението играчите на Лацио се дръпнаха в отбрана и започнаха да дебнат на контраатака. Гостите от Удине се опитаха да отговорят веднага и в 11-ата минута получиха прекрасна възможност за изравнително попадение. Ди Натале бе изведен зад отбраната на Лацио, нахлу отляво в наказателното поле и стреля с десния крак, но не намери очертанията на вратата и топката излезе в аут. След още 120 секунди игра бранителите на домакините отново допуснаха брутална грешка и Исла излезе сам срещу вратаря Муслера, но стреля покрай вратата. В 19-ата минута след нова груба грешка в защитата на домакините Исла навлезе отдясно в наказателното поле и даде успореден пас към Армеро, който фронтално от границата на малкото вратарско поле засече топката и направи по-трудното, като не я вкара в мрежата, а я прати вляво от вратата, пазена от Муслера. Три минути по-късно "римските орли" напомниха, че са домакини и не случайно са сред лидерите в Серия "A". Мауро Сарате навлезе отдясно в наказателното поле на гостите и от малък удар стреля силно, но словенският национал Самир Ханданович бе на мястото си и отрази с вещина. В 25-ата минута след удар отдалеч на голмайстора Ернанес топката се удари в напречната греда, която се оказа верен помощник на вратаря на гостите Ханданович. След затишие от над 15 минути без нито едно голово положение вратарят на гостите Самир Ханданович с блестяща изява в 42-ата отрази удар на излезлия сам срещу него Ернанес. При последвалата добавка на Сарате словенският страж отново бе непоколебим и улови топката. В последната минута на първата част Армеро от гостите отново бе близо до изравнителен гол, като стреля опасно с глава от точката на дузпата, но отново покрай вратата на Муслера. Така след 45 минути игра на "Олимпико" в Рим двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за Лацио.

След почивката отборите набързо си размениха по едно попадение. Първо в 49-ата минута гостите стигнаха до изравняване 1:1 чрез Алексис Санчес, а три минути по-късно Джузепе Биава от домакините бе оставен непокрит във вратарското поле на Ханданович и със страничен удар от 2 метра прати топката в опразнената врата за 2:1. В 57-ата минута пред вратата на гостите отново стана горещо, но удар на Сарате отдалеч бе отразен по блестящ начин от Ханданович. Мачът продължи да се развива динамично и в 60-ата минута след центриране отдясно влезлият като резерва Денис надскочи бранителите на Лацио и от около 15 метра прати топката в мрежата за 2:2. В 70-ата минута при центриране от корнер Сарате бе оставен непокрит във вратарското поле на гостите и от непосредствена близост стреля силно, но ударът му бе избит. В 80-ата минута Ернанес стреля от около 25 метра, топката рикошира в бранител на Удинезе и опасно се насочи под гредата, но Ханданович бе на мястото си изби в корнер. В ответната атака Удинезе получи уникален шанс да поведе в резултата, но излезлият зад отбраната на "римските орли" Сапате се замота и опита да намери с пас съотборник, което провали атаката. В 83-ата минута при центриране отдясно и отново рикошет в бранител на гостите топката пак се насочи под гредата, но Ханданович пак се намеси и изби в нов корнер. Две минути преди края Ледесма центрира от корнер и при въздушната битка за топката Запата от гостите си отбеляза неспасяем атогол, който донесе победата на Лацио с 3:2. В последната минута Ди Натаке се строполи в наказателното поле на домакините, искайки дузпа, която не получи.

В крайна сметката победата бе за Лацио и със спечелените 3 точки тима се изкачи на второ място във временното класиране с актив от 33 точки. Така "римските вълци" съкратиха аванса на лидера Милан до само 3 точки. След загубата пък Удинезе остана на 9-а позиция с 23 точки.

ЛациоУдинезе 3:2

1:0 – Ернанес, 2\'
1:1 – Санчес, 49\'
2:1 – Биава, 52\'
2:2 – Денис, 60\'
3:2 - Запата, автогол 88\' 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари