Мболи отиде в клуб с дългове за милиони

10:42
Мболи отиде в клуб с дългове за милиони
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов направи поредния си трансферен удар с продажбата на вратаря Раис Мболи в Криля Советов. Босът на "белите" обаче не бива да се предоверява на руснаците, защото те са затънали в огромни дългове. В руска медия се споменава цифрата от 85 милиона долара, която дължи тимът от Самара на различни банки, институции и футболисти. Според запознати тази сума в настоящия момент е два пъти по-малка, информира "24 часа".

Раис Мболи бе продаден за 1,5 милиона долара на Криля Советов, като при нов трансфер 25% ще отидат отново в Славия.

В същото време треньорският щаб на Криля Советов оцени като истински удар привличането на вратаря Райс Мболи. Алжирецът подписа договор за три години и половина с руския клуб.

"Имахме нужда да подпишем с вратар от световна класа, а Мболи е точно такъв. На мондиала през лятото изявите му бяха повече от отлични и вярваме, че и тук ще продължи по същия начин", коментира треньорът Александър Тарханов.

Наставникът призна, че се е спрял на стража на Славия след провала на преговорите с досегашния титуляр в отбора Едуардо Лобос. Чилиецът е получил предложение да поднови контракта си, но при по-ниска заплата. Той отхвърлил офертата и е разтрогнал договора си.

През есента роденият в Париж Мболи игра под наем в ЦСКА, откъдето също го искаха. Алжирският национал излезе на "червените" солено - 200 000 евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация