Ман Сити спечели Група А, Юве отпадна без нито една загуба

22:15
Ман Сити спечели Група А, Юве отпадна без нито една загуба
Английският Манчестър Сити стана победител в Група А на Лига Европа, след като завърши 1:1 при гостуването си на Ювентус в среща от последния кръг на груповата фаза на турнира. Това равенство за “бианконерите” пък бе шесто за тях в групата, което означава че те отпадат от надпреварата, без да са постигнали нито една победа, но и без да са загубили в нито един от сблъсъците си.

Срещата в Торино започна с натиск на гостите от Манчестър Сити, които обаче не успяха да се разпишат във вратата на Александър Манингер в началните минути. Ударите на “гражданите” минаваха покрай вратата на домакините, които постепенно се поокопитиха и изравниха играта. Две минути преди края на първото полувреме получилият шанс за изява в този мач Николо Джианети, който по принцип е резерва, откри резултата след удар от непосредствена близост – 1:0.

След почивката Алекс Дел Пиеро и компания продължиха да диктуват събитията на терена, но не вкараха нов гол, с който да си решат в мача. Така напълно нелогично в 77-ата минута Жо бе изпуснат от отбраната на Юве, нахлу в наказателното поле и от точката на дузпата разстреля Манингер за крайното 1:1. До края на срещата не се случи нищо, което би могло да промени резултата.

В другата среща от тази група Залцбург загуби у дома от полския шампион Лех Познан с 0:1. Единственото попадение за поляците при визитата им в града на Моцарт отбеляза Щилич след половин час игра. Въпреки успеха Лех Познан не можа да спечели групата заради по-лошите показатели в директните сблъсъци с Манчестър Сити.

ЮвентусМанчестър Сити 1:1
1:0 - Джианети, 43’
1:1 – Жо, 77’

ЗалцбургЛех Познан 0:1
0:1 – Щилич, 30’

Крайно класиране в Група А
\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

michael_forever
16.12.2010 23:18

нема такива криваци 6Х,тва сигурно е някаква подобрена версия на "4Х" *lol* *lol*