Томов: Аз изпълних своя дълг

10:55
Томов: Аз изпълних своя дълг
Президентът на шампионите от ЦСКА Александър Томов даде интервю за предаването "Тази сутрин" на bTV. Поводът на гостуването бе сделката с "Титан Интернешънъл Холдинг" АД за придобиване на акциите на ПФК ЦСКА ЕАД.

"Винаги, когато се прави сделка за много пари, тя е сложна финансова сделка. Това изисква проверки, изисква анализ. Това беше най-сложното. Трябваше да се направи така, че парите, които бяха дадени за ЦСКА през "Кремиковци", да се върнат обратно, за да може комбинатът да няма нито лев загуба, а печалба. Същевременно пък клубът да бъде гарантиран финансово", заяви Томов.

На въпрос за каква сума е бил продаден отборът бившият политик каза, че това е конфиденциална информация, която не може да огласява. Той допълни, че във всички случаи сумата е солидна, сериозна сума. "Това показва голямата сериозност на "Титан Интернешънъл Холдинг" АД", заяви още Томов.

По думите му клубът няма дългове, целокупните дългове на клуба са само текущи дългове, които надхвърлят милион и половина евро. "Това са няколко пера, които ще бъдат покрити", добави още действащият президент на ЦСКА.

"Не може да се развие базата на ЦСКА или на който и да е друг отбор, ако няма ясни концесионни условия", обясни Александър Томов. Той се надява новите собственици да решат въпроса с концесията.

По думите на Томов трябва да си даваме сметка, че докато не се реши въпросът с концесията, докато няма нормална инвестиционна политика в спорта, докато проблемът с базите не е решен, по вина на държавата, не може да има ритмичност на финансирането.

"Аз имам чувство за изпълнен дълг, защото резултатите са много сериозни. Този клуб в момента, който съществува, е действително много оптимистичен", каза още Томов. Според него сделката с ЦСКА може да се окаже сделката на годината в спорта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

danas1970
04.01.2009 15:55

Според мен още можеше да помогне на чорбарите,ама карай и това дето го свърши пак е добре!

suny
04.01.2009 10:59

От една страна според мен Томов провали ЦСКА.

Resorter
30.12.2008 12:06

Томов изпълни своя "дълг": да съсипе ЦСКА...