Борусия Дортмунд чупи уникален рекорд на Байерн при победа във Франкфурт

15:37
Борусия Дортмунд чупи уникален рекорд на Байерн при победа във Франкфурт
Отборът на Борусия Дортмунд е на път да счупи рекорда за най-много спечелени точки през есенния дял в първенството на Бундеслигата, ако през уикенда спечели гостуването си на Айнтрахт Франкфурт.

В момента "жълто-черните", които са и безспорните лидери във временното класиране, имат спечелени 43 точки от 16 мача. Рекордът се държи от Байерн Мюнхен, като през сезон 2005-2006 баварците са спечелили 44 пункта след края на първата половина от шампионата.

В момента възпитаниците на Юрген Клоп водят с 11 точки пред втория Байер Леверкузен и при евентуална победа срещу Айнтрахт те могат и още да увеличат дистанцията пред "аспирините".

Вчера Дортмунд отпадна от турнира Лига Европа, след като направи 2:2 като гост на Севиля. Само при победа немския тим можеше да се класира за елиминационната фаза на турнира.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tzerber
17.12.2010 03:04

"В момента възпитаниците на Юрген Клоп водят с 11 точки пред втория Байерн Леверкузен" ...Отборът се казва БайЕР Леверкузен ...има едно "Н" в повече !

svetlio_vn
16.12.2010 22:35

Куриозна ситуация - удивителният в първенството Дортмунд отпадна в груповата фаза на Лига Европа,докато раздираният от криза Щутгарт безпроблемно си спечели първото място в групата и се класира за елиминациите в турнира *smile*