Португалци ухажват звезда на ЦСКА

09:20


Португалци ухажват звезда на ЦСКА
Португалският Рио Аве иска да отмъкне от ЦСКА бразилеца Маркиньос. Пратеници на клуба са разговаряли с техничния халф в сряда вечерта в хотела в Порто, където "червените" се настаниха преди последния мач от Лига Европа с гранда Порто, който домакините спечелиха с 3:1.

Маркиньос, който само преди няколко дни заяви, че се чувства щастлив на "Армията", е разговарял във фоайето на хотела с португалците от Рио Аве близо час, съобщава "24 часа".

Трансферните права на бразилеца и на Килиън Шеридън са запорирани от фирма на Константин Жеваго заради дълг на "Титан" към украинския милионер от страна на ЦСКА.

В последните 5 кръга Рио Аве записа 3 победи и две равенства и се измъкна от зоната на изпадащите и вече е 13-и в елитната португалска дивизия. Тимът няма свободна квота за чужденци и затова се насочили към Маркиньос. Както е известно, в португалското първенство бразилците не се броят за легионери.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

thrill
16.12.2010 10:32

На безхаберните и слабограмотни БГ псевдожурналисти трябва по няколко пъти да се обяснява, че налагането на запор върху даден материален актив не е пречка за извършване на разпоредителни действия с него. Запорът е обезпечителна мярка, която гарантира на кредитора, че вземанията му от длъжника ще бъдат удовлетворени. Длъжникът безпроблемно може да извършва всякакви разпоредителни действия със своя мат. актив, след като погаси задължението си. В този смисъл,твърдение на лаици е, че ЦСКА се готви да продаде Маркиньос "под масата", т.е. да обяви по-малка сума от тази, на която реално е сключена сделката, като по този начин уж се "прецаква" длъжника, в чиято полза е наложена обезпечителната мярка. Задължението към кредитора се погасява до неговия дължим размер, независимо от общата стойност на сделката. Сиреч, ако тя е по-голяма, кредиторът ще получи тази част от нея, която отговаря на размера на дълга. Ако е Маркиньос бъде продаден на по-ниска цена отколкото е дължимата сума към "Papas Trading Private Ltd.", то офшорката на К. Жеваго ще получи цялата сума, а задължението ще бъде частично погасено, като "Титан-спорт" ще продължи да дължи останалата сума.