Севиля изхвърли Борусия Дортмунд от Лига Европа в епичен сблъсък

23:58
Севиля изхвърли Борусия Дортмунд от Лига Европа в епичен сблъсък
Севиля и Борусия Дортмунд завършиха наравно 2:2 на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в решаващ двубой от група J на Лига Европа. Така андалусците се класираха на второ място в групата с десет точки и изхвърлиха Дортмунд от турнира, тъй като "жълто-черните" останаха трети с точка по-малко.

Още в третата минута немците поведоха в резултата. Гьотзе центрира отляво, Ескюде изчисти топката, но тя попадна на крака на Шиниджи Кагава, който с добре насочен удар прати топката в долния ляв ъгъл на Палоп, като вратарят само безпомощно изгледа как коженото кълбо влиза в мрежата му.

Само при победа момчетата на Юрген Клоп се класираха за фазата на елиминациите в турнира и след като поведоха, те се затвориха в своята половина и дадоха инициативата на андалусците.

Футболистите на Севиля натиснаха своя опонент и поставиха под напрежение Вайденфелер.

След като пропуснаха няколко добри положения, испанците изравниха в 30-а минута. Кануте центрира отдясно, Луиш Фабиано си овладя топката на гърди на точката на дузпата, като в този момент Пишчек изрита топката настрана. Коженото кълбо попадна на крака на непокрития Ромарик, който стреля под плонжа на вратаря за 1:1.

Шест минути по-късно бе осъществен и пълният обрат в мача. След центриране отляво Кануте надскочи отбраната на гостите и прати топката в горния ляв ъгъл на Вайденфелер - 2:1.

Само три минути след началото на втората част Дортмунд върна интригата в двубоя, след като стигна до изравнително попадение. Топката бе центрирана от корнер към границата на малкия пеналт, където Невен Суботич надскочи отбраната на андалусците и прати топката в долния десен ъгъл на Палоп.

Този гол вдъхнови "жълто-черните", които поеха инициативата и притиснаха домакините в тяхната половина. В средата на полувремето Юрген Клоп промени тактическата си схема. На терена се появи Левандовски, който заигра като втори нападател редом до Бариос, а Кагава се премести на левия фланг. Дортмунд се хвърли ва-банк и в 86-а минута те бяха близо до гол. Защитник на гостите изрита силно топката напред към границата на наказателното поле. Палоп изненадващо излезе доста далеч от вратата си, за да улови коженото кълбо. Вратарят бе изпреварен от Гьотзе, който насочи топката с глава към празната врата, но ударът му бе много слаб и Ескюде овладя топката и изчисти.

В 91-а минута Луиш Фабиано се измъкна от прекия си пазач, проби отдясно и останал сам срещу Вайденфелер бразилецът шутира, преодоля вратаря, но от голлинията Пишчек изчисти с глава.

В последните четири минути от даденото от съдията петминутно продължение играчите на Севиля умело бавеха играта и изнервиха своите опоненти, които не успяха да създадат нещо по смислено пред вратата на Палоп и отпаднаха от Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

samo_SINITE
16.12.2010 10:30

Гинеколог, много си емоционален. *joking* И на мен ми се искаше Дортмунд да продължи ,защото тази година има какво да покажат на Европа. Все пак дано направят нещо в Германия, макар че си мисля, че много трудно ще станат шампиони. Все пак едно място в ШЛ ще им дойде добре. *smile*

gopencet0
16.12.2010 07:01

Еххх искаше ми се Дортмунд да продьлжат беее *sick*

Ginekologa
15.12.2010 23:32

ай де малшафта 2-3 чакам *joking* *lol* чакам драма *lol*

Ginekologa
15.12.2010 23:21

ай 2-3 машини Кануте се контузи ся и пероти *wink* имате шанс