Левски пред рекорд за България в Европа

10:20
Левски пред рекорд за България в Европа
Предстоящият мач на Левски със Спортинг Лисабон може да прати "сините" в историята. При победа над "лисабонските лъвове" левскарите ще финишират тазгодишното си участие в групите на Лига Европа със 7 точки. Никога досега български тим не е набирал толкова голям актив в груповата фаза на който и да е от двата евротурнира, съобщава "Меридиан мач".

При победа левскарите ще подобрят собствения си рекорд от сезон 2005/06. Тогава те завършиха на второ място с 6 точки в своя поток, включващ много силни тимове като Марсилия, Хееренвеен, Динамо Букурещ, както и актуалния носител на Купата на УЕФА - ЦСКА Москва. И през 2005, както и сега, левскарите натрупаха всичките си точки в домакинските си срещи.

През същия сезон и Литекс записа шест точки в групата си и успя да излезе от нея. "Оранжевите" обаче за разлика от Левски финишираха трети в своя поток.

Шест точки е взимал и ЦСКА, но в турнира Интертото през 1996 година. Въпреки че УЕФА брои тези мачове на "червените" към официалната им визитка, е смешно победите им от преди 14 години над Коджаелиспор и малтийския Хибърниънс Паола да бъдат сравнени с успеха на Левски и Литекс от сезон 2005/06.

Така ако Левски победи Спортинг, всякакви спорове по въпроса кое е най-доброто постижение на български клуб в групова фаза на евротурнирите, ще отпаднат.

Освен това "сините" ще могат да запишат и друг рекорд. Те могат да станат и първият български отбор, който не записва загуба при нито едно от трите си домакинства в група. През 2005/06 те имаха пълен актив от точки като домакин, но от два мача - 1:0 срещу Динамо и 1:0 срещу Олимпик Марсилия.

Обстоятелствата сега са такива, че Левски има всички предпоставки да успее. Напрежение няма за крайното класиране, но Левски трябва да воюва за коефициента си. А традицията срещу португалци в София е добра. Левски има на сметката си победа над Боависта с 2:0 през 1976-а и равенство 2:2 с колоса Бенфика през 1965-а.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fena_b
15.12.2010 02:09

Тъжно ви е да коментирате унизителното си положение и решавате да излеете жалката си луузърска злоба върху тази статия...Попадна ми поредната дълбокомислена фраза,вероятно написана със сълзи в очите "Левски не са постигнали нищо значимо напоследък"...Ами не беше много отдавна(както написа някой по-надолу*lol*ори го гледахме наживо) когато поставихме рекорд с 14 изиграни мача за един сезон.Скоро след това станахме първият български отбор в ШЛ...Сега имаме шанс да станем първият български отбор,с толкова точки в група на евротурнивите...Растем и дори червените очила не скриват истината от вас.Днес вие сте останки от един комунистически изрод-просто купчина прашни черно-бели снимки и разкази от бащи и дядовци.Злобейте си на воля,но дори и на вас е ясно едно: ВИЕ СТЕ ДАЛЕЧНАТА ИСТОРИЯ,НИЕ СМЕ НАСТОЯЩЕТО И БЪДЕЩЕТО!!!

fena_b
15.12.2010 01:58

Мда дори става малко тъжно като чета коментарите...Е мога да си представя какво ви е...Няма пари,няма стадион,няма класни футболисти,няма шансове за титла и този сезон,няма вече и фенове(тези във форумите не ги броя),а малцината на стадиона вдигат плакати"вън боклуците от ц(*ка и са заплашвани и пребивани от...хора от клуба....

BoBi_Levskara
14.12.2010 23:34

Само за информация.От следващия сезон ние сме си поставени но ЦСКА не.Не искам да се заяждам просто съобщавам.

sandokana
14.12.2010 23:13

biserms- междо другото Бешикташ за мааалкоо да ви подобрят единия рекорд *lol*

Notlike
14.12.2010 23:10

silva90, ако мислиш, че може да се спори с такива тъпигьози като "третото око" (biserms), жестоко се лъжеш. Аз искрено им съчувствам на такива фенове, които живеят в заблуда и само единият им футбол е в главата. Футболът е само за удоволствие, трябва да го гледаш с кеф, а не да се заядеш. А иначе Левски, като се замисля, не са направили нищо значимо напоследък. Другия сезон коефициентът им се сменя и тогава какво правим - нищо...

sandokana
14.12.2010 23:09

аре първо да биете СПОРТИНГ и после да поговрим а? ко ше кажите ?каде тръгнахте , 4е немоа се сетя *lol*

biserms
14.12.2010 22:54

В България има 1 отбор и това е ЛЕВСКИ.Нормално е да държим всички рекорди *wink*

Survive
14.12.2010 22:52

За статистиците и силните европейци тук, имам разни резултати за споделяне:
1. ЦСКА 4-3 Байерн М.
2. ЦСКА 2-0 Аякс
3. ЦСКА 2-0 Ливерпул
4. Ливеруп 0-1 ЦСКА
5. ЦСКА 4-1 Ювентус
6. Партизан 1-4 ЦСКА
7. ЦСКА 4-3 Борусия Дортмунд
8. ЦСКА 3-1 Олимпиакос
9. ЦСКА 2-0 Панатинайкос
10. ЦСКА 1-0 Нотингам
11. ЦСКА 1-0 Реал Сосиадад
12. ЦСКА 2-0 Монако
13. ЦСКА 3-0 Спарта Прага
14. ЦСКА 3-2 Аустрия Виена
15. Байерн Леверкузен 0-1 ЦСКА
... свършиха позволените букви, може и още.

sliva90
14.12.2010 22:02

не знам дали с фен на Левски може да се спори но съм пробал със свиня е заеби по тъпо животно няма *lol*

Notlike
14.12.2010 19:51

Отново някой решава да възхвали "великана" Левски, чиято звезда спи напоследък в 7 РПУ (ако не се лъжа, седмо беше в Студ. град). Великанът, който отиде да бие Спортинг в Португалия, а падна с 5:0. Гранд, който се оправдава винаги при загубени точки със съдията (за неотсъдени дузпи), лош терен, публиката, семките на стадиона, тоалетните чинии и така до безкрай, но никога, ама НИКОГА вината не е в тях. А феновете винаги въртят едни 50 думи в коментарите си, нахлузили огромните "сини" очила и се наричат фенове, подкрепят играчите, когато бият, когато паднат - почват да ги плюят и ги нарочват. С фен на Левски не можеш да спориш, защото неговият отбор винаги ще е по-велик, никога няма да се съобразява с другите и винаги ще е фаворит в мачовете, пък какво ако играят срещу Вердер, Барса или Челси - нали са срещу световноизвестният тим ПФК Левски София. Това уродливо завистливо държание, предадено от поколение на поколение (заради успехите на ЦСКА преди), бива продължено заради промиването на мозъци от баща на син. И все пак успех ви пожелавам, защото аз уважавам съперника и се интересувам дотолкова от футбол, че да не си вадя хляба от него.

kaloqndersar
14.12.2010 19:45

Оставете си прасетата да злобеят-те титла скоро време не са подушили,ама се бият в гърдите!

thrill
14.12.2010 18:58

"ние левскарите се интересуваме само и единствено от нашия тим ..." И това го е написал някакъв, който си е сложил име "цска прасета" *stop* ... Колко характерно и типично за подуенското лицемерие. *joking* Друг представител на същата общност, която умее да се нагажда към всяка власт е родил следното "гениално" съждение : " ...никой от чорбарите не е виждал сериозен успех на техния отбор на живо ..." *smile* Този, вероятно е имал в предвид, че успехите на ЦСКА са в миналото. Същият обаче е пропуснал да отбележи, че неговият собствен отбор не е достигал успехите на "червените" нито в миналото, нито в настоящето. Едва ли ще ги постигне и в бъдещето. *sick* Защото, колкото и да сме оптимисти, трудно бихме си представлили да видим отново български отбор на полуфинал в евротурнири, да не говорим пък за шампионския. А пък за елиминиране на действащ европейски клубен първенец, за това дори и не си помисляме.

cska_npacema
14.12.2010 18:37

На мен ме и драго да гледам как гамени изливат завистта си срещу ЛЕВСКИ. Какво е виновен отбора на народа, че се е набил в мислите на всички?! А едно нещо за да го мразиш, или си го обичал преди, или го мразиш просто защото е повече от това, което ти харесваш. Не може в един спортен сайт да се пише само за един отбор. Не може хора, които са направили статистика за нещо, което не ти допада да ги обиждаш. Още повече, че автора на статията в самото начало предупреждава от къде е тази информация-"Меридиан мач"...Не "7 дни спорт" или "24 часа". И на мен не ми допада, че "червения софийски отбор" е побеждавал миналия век Нотингам и Байерн М, но нищо повече. Защото се гордея, че съм видял любимия ми отбор да играе на 1/4 финал в Купата на УЕФА, както и да участва в групова фаза на Шампионска лига с 2 от фаворитет за спечелването и. И всичко, това си го имам цветно и красиво и на диск, ане на черно-бели снимки и ленти. Както и да е. Нека червените желаят повече провал на ЛЕВСКИ отколкото успех за техния тийм. Ние левскарите се интересуваме само и единствено нашият любим отбор, останалото други коментират. Само ЛЕВСКИ *thumb_up* *thumb_up*

BoBi_Levskara
14.12.2010 18:22

Бахти кефа е да видиш как чорбари злобеят, защото ги яд че никой от тях не е виждал сериозен евроуспех на отбора си на живо. *party*

thrill
14.12.2010 17:54

Каква смешна и аматьорски написана статийка ! Имам чувството, че някакъв весел запалянко тийнейджър от форума е нахвърлял набързо незрелите си съждения. *sad* Някакви изсмукани от пръстите псевдорекорди с по две хиляди подусловия... " Еди каква си фаза , еди какви си домакински мачове ..." - Ала -бала . Човек, ако не знае, че в София са били отсичани главите на действащи европейски клубни първенци, че два български отбора са достигали до кръг преди финала за купата, че си помисли, че победата над "Динамо" Букурещ и отдавна класиралият се вече Олимпик са най-големите постижения на БГ футбол . ... Каква свещенна простото и неосведоменост ! *lol*

botevvv
14.12.2010 17:34

теренът бил снежен и за това не могли да играят, за другите слънце ли грееше бе говедооо?

botevvv
14.12.2010 17:33

е това говедата им даи да говорат, говорат и накрая като излезнат да играят .. пуфф 5:0 падат и после батков и гонзо трябва да оправят нещата.

kaloqndersar
14.12.2010 17:09

ей tenebrum,боклук-1/4 финал в УЕФА малко ли е ,бе,та даже и шампионска лига,въпреки че се представихме катастрофално там?Трай си,селчо

Xelikopterr
14.12.2010 16:19

Статията действително не отразява коректно възможността Левски да събере най- голям актив от точки в груповата фаза, тъй като до скоро мачовете, които се играеха в групите бяха 4, а сега вече са 6.

tenebrum
14.12.2010 16:07

тва не е форум ве пич *lol* ,калояннасран твоето измислено отборче големи успехи има няма що навънка пада постоянно с голова разлика над 3 гола у дома бие с мъка някви слабаци,през последните години направи 2 ,3 мача и станаха много големи само дето всички чужду футболисти и треньори говорят с уважение и респект за Цска а за Уефски никой не ги знае *lol*

mancity94
14.12.2010 15:54

Ето заради вас,форумни мишки,държавата ни е толкова зле.Това важи за всички коментари надолу.МОЛЯ ВИ СКРИЙТЕ СЕ!!!УСПЕХ НА ЛЕВСКИ И НА ЦСКА СРЕЩУ СМЕШНИТЕ ПОРТУГАЛЦИ.

gogo9803
14.12.2010 14:57

nasko72 Млъкни,че ги видяхме твойте Берое неможе да бият слабаците от Рапид !Които чорбата победи,а вие ми се борите за място в Европа ! *lol* *lol* *party* *thumb_up*

gogo9803
14.12.2010 14:55

Така както вие ще паднете с 5:0 от Порто Осъзнайте се чорбари тъпи ходете си гледайте жалкото корумпирано отборче и мълчете ! Само Левски прогноза : 2:1 *beer* *thumb_up* *party*

nasko72
14.12.2010 14:46

алооо смешниците как виждате говедата да бият а? *lol* спортиг трябва да излязат с децата до 16 години и пак не е сигурно че леФски ще бие може да паднат почетно тогава kaloqndersar а теб ще те питам говедата кой грандове биха?ааа вярно забравих паднахте от грандове бате жилина тампере олимпия *lol* и добре че бфс е синьо че ви отложиха мача с нас (БЕРОЕ)че и там щяхте да ядете хуя *beer*

svetlio_vn
14.12.2010 14:43

Какво невярно има в статията,че хулите човека? Той пише за ГРУПОВАТА ФАЗА,а не за елиминационните мачове в евротурнирите и затова няма смисъл от поредното изброяване на това кой какви отбори е победил на черно-белите ленти.
Успех на Левски - дано подобри рекорда,успех и на ЦСКА,дано си тръгнат с актив от Португалия.

kaloqndersar
14.12.2010 14:31

Давай tenebrum,изброй ми великите отбори ,които сте победили преди 1000 години.А също искам и да ми изброиш какво направихте през последните 10 години в Европа????А сещам се -престижното 48-мо място в Лига Европа-Евалааа!!!!!!

torres12312
14.12.2010 14:18

сички под мен са чорба чорба и пак чорба защо завиждате ве мишоци щот сме били на 1/4 а вий ако до там стигнете ний ше сме на 1/4 на шл завиждате и че може да поставим рекорд ами завиждайте си но не нареждайте този който е писал статия той не ви виновен

tenebrum
14.12.2010 14:18

до тези които отговарят за сайта:махнете този нещастен драскач който е написал тая глупост тук че единствено създава дразги с тази си пристрастна синя статия,Защо не споменава победите на Цска над именити съперници ако взема да ги изброявам няма да ми стигне мястото,ти жалък некадърнико наречен"писач"спри да пишеш повече не е за тебе тая работа *thumb_down*

tera
14.12.2010 14:00

Ха-ха обърнете внимание колко пъти се повтаря "ще" , "ако" и пак "ще", "ако". Защо ли я е написал в бъдеще време, ами "ако" не стане това. То голямо въображение има този който е писал статията - поне името си да беше написал, да знаем кого хокаме. Бъди реалист за българския "футбол" - ако може футбол да се нарече.

Rusiq111
14.12.2010 12:35

стига глупости ... Ако ще и 18 точки да направят в една групова фаза Левски пак ще е отбора който срами България... Не казвам че Цска не правят същото но поне не с такива резултати... Като цяло Бг футбола е боза и единствения отбор който ми хареса как игра в евротурнирите беше Черно Море ... Може да не играха много но се представиха повече от достойно срещу ПСВ Айндховен ... Падна 2 пъти с по 1:0 но показа борбеност ... Левски,Литекс,Цска пасти да ядат ... И трите отбора щяха да паднат минимум 3:0 ... Не съм фен на ЧМ и на Бг футбола като цяло но това е жалката истина ...

gochu13
14.12.2010 11:54

само да добавя, казвате че левски ще успее, дано искренно се надявам това да стане.....но ще заложа за Португалците защото при 0:3 коефицента не никак лош (sportingbet 31 ), а при 0:5 направо е супер.

gochu13
14.12.2010 11:47

и като говорим за смешни победи ако вообще една победа може да се нарече смешна (но ако не си се занимавал никога през живота си със спорт, за теб победите нямат значение) Нека тогава поговорим и за смешните загуби на Българските отбори. Кой ли оглавява класацията за смешни загуби а?

gochu13
14.12.2010 11:45

не знам кой е писал статията но ..... явно не е фен на Българския футбол.

botevvv
14.12.2010 11:01

а колко жалко е си левскар , как може да ги сравняваш с европеиските успехи на ЦСКА . ебати смешната статия.