Матеус гледа 2 мача на българи за 4 ч в Истанбул

08:37
Матеус гледа 2 мача на българи за 4 ч в Истанбул
Националният селекционер на България Лотар Матеус ще прекара този уикенд в Турция, съобщава "24 часа".

Целта на визитата в южната ни съседка е посещение на два мача от местното първенство с отбори, в които играят общо трима футболисти от неговия списък. Интересното е, че те ще се състоят в разстояние само на 4 ч.

В неделя от 17 ч Матеус ще гледа двубоя Касъмпаша - Ескишехирспор. В състава на домакините през този сезон ритат бившите халфове на Левски Николай Димитров-Хичо и Георги Сърмов. Първият е един от вариантите за заместник на Мартин Петров, който е наказан за европейската квалификация с Швейцария в София на 26 март.

Стадионът на Касъмпаша се намира сравнително близо до този на Бешикташ. На "Иньоню" от 19 ч Матеус ще проследи изявите на основен футболист в неговата схема. Газиантепспор с Ивелин Попов гостува на "черните орли".

Това ще е поредното посещение на германеца на мачове с български легионери. Откакто пое националния в края на септември, световният шампион за 1990 г. пътува до Тел Авив, Москва, Санкт Петербург, Еншеде и Милано.

Матеус ще се възползва от пътуването си до Турция и ще гледа още един мач от шампионата. В събота той ще присъства и на Фенербахче - Сивас.

Все още не е ясно дали Матеус ще пристигне след това у нас за церемонията за "Футболист на годината". Тя е следващия понеделник.

Все още не е ясно кой ще е противник на националите на единствената дата за контроли преди старта на евроквалификациите през 2011 г.

За момента единственият възможен вариант за 9 февруари е спаринг с Молдова. Заради зимното време тогава двубоят ще се играе в Португалия, ако бъде потвърден от двете страни. Засега обаче Матеус иска да се потърсят и други опции. Желанието му е да се намери съперник със сходен на щвейцарците стил.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

whitegoat93
14.12.2010 18:54

Супер селско е и е издребняване да му търсим сметка кой мач щял да гледа,поне се интересува човека.Кой друг тренъор(от нашите става въпрос) обикаля Европа като луд за да гледа играчите?Пък и не ми се вярва точно Лотар Матеус да гледа да мине тънко с 10 бона за екскурзии,като се прави уж,че гледал играчи.Помисли колко пъти си виждал национални тренъори да гледат футболисти по клубни мачове в чужбина?Явно това е световната практика и няма какво да му се сърдим,че така си знае,пък и така е най-добре и според мен.

svetlio_vn
14.12.2010 14:51

Според мен ако иска да им види формата пътуванията му трябва да започнат не по-рано от Февруари месец.Да,няма гаранции,че наблюдаваните футболисти ще играят,но и зе сегашното му пътуване също няма такива гаранции и може да се окаже,че просто се е поразходил до Истанбул на чужда сметка,още повече ще гледа и мач,в който определено няма българи Фенербахче-Сивасспор.

whitegoat93
14.12.2010 13:52

Добре де,ти как си го представяш?На негово място щеше да отидеш на мачовете на играчите 1 седмица преди мача с Швейцария,за да им видиш точната форма?От 1 мач ще види ли на какво са способни играчите?
Пък може и да не играят точно този 1 или 2 мача.Според мен е много яко даже,че се интересува толкова и не пести време и средства за да гледа играчите.Помисли си малко и ще видиш,че съм прав. *wink*

svetlio_vn
14.12.2010 09:55

До мача с Швейцария има повече от 3 месеца. Каквото и да види в момента Матеус,формата на горепосочените играчи ще се промени дотогава. За тези "експедиции" до всевъзможни точки на Европа разходите предполагам се поемат от БФС. Вместо да се използват по-целево,се дават по самолетни билети и хотели без особен смисъл от всички тези действия.