Бойко обеща нов национален стадион

09:39
Бойко обеща нов национален стадион
Нов изцяло футболен стадион за 40 хиляди души ще бъде построен до летището в София, обяви премиерът Бойко Борисов вчера.

Така националите ще играят вече официалните си мачове там, вместо както досега на стадион "Васил Левски" в центъра на столицата, където се налагаше постоянно да бъдат затваряни улици за провеждането на различни мачове. Новото съоръжение ще има връзка с метрото, за да може феновете спокойно да стигат до там от всяка точка на София.

"Трябва да стане, както е в цяла Европа. Никъде в центъра на града не спират с часове движението, за да може 5 хиляди души да гледат мач. Проблемите на Столичната община идват от "Васил Левски", коментира Борисов.

Сегашният Национален стадион ще остане само за тренировки на националните отбори и състезания по лека атлетика. И без това от 2012 година, той няма да отговаря на изискванията на ФИФА - 80% от трибуните да бъдат с козирка, така че е по-добре да бъде изградено ново съоръжение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

don_a4o
13.12.2010 12:09

То докато се направи този стадион охооо.Иначе да, само магистрали, метро, градини открива, а държавата се тресе от скандали и ненаказани.Образованието, културата и здравеоопазването хич ги няма.Да маха Дянков и Тотьо

durex_wtf
13.12.2010 11:37

Напълно те подкрепям. Откакто е поел държавата само за някакви пътища говори, магистрали.. Оставил е най-важното, а именно образованието на последно място. Стадион обаче не е лошо да се направи. *smile*

jo0ko
13.12.2010 11:27

Дай му стадиони и магистрали да прави,а безработицата нека си стои.Тоя човек има толкова длъжности на главата си, че трябва сън да не го хваща, а той постоянно участва в някакви спортни мероприятия. *thumb_down* РЕВОЛЮЦИЯ !