Вила надви \"дроздовете\" в драматично мидландско дерби

18:53
Вила надви \"дроздовете\" в драматично мидландско дерби
Астън Вила победи Уест Бромич с 2:1 като домакин в мидландското дерби от 17-я кръг на английската Висша лига.

Емил Хески и Бари Банън се върнаха в състава на "виланите" и това помогна на тима да се съвземе от кризисния период, в който се намираше преди двубоя.

В 25-а минута Стюърт Даунинг откри резултата, след като засече с глава центриране на Марк Олбрайтън.

Десетина минути преди края на срещата след разбъркване в пеналта на гостите Олбрайтън стигна до топката и с десния крак я центрира към Емил Хески, който от границата на пеналта с глава заби коженото кълбо в мрежата, правейки резултата 2:0 за Вила.

В последната минута Пол Шарнър вкара почетен гол за "дроздовете", след като надскочи отбраната на домакините и прати топката в долния десен ъгъл на Фридъл.

В друг мач от кръга Сток Сити отстъпи като домакин на новака Блекпул с 0:1, а мачовете Евертън - Уигън и Фулъм - Съндърланд завършиха с нулеви равенства.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

josephbg
11.12.2010 20:06

вила не играха добре. гола на хески беше меко казано смешен (заби коженото кълбо - нищо подобно...) но пък атмосфера на стадиона имаше, стана мач *smile* winner да внимават повече в прогнозите преди кръга (абгонлахор не игра, банан не е контузен)

terrorblade
11.12.2010 19:23

Бях сигурен,че Стоук няма да си спечели мача.За Астън Вила нямаше друга опция освен победата.Време е Вила е да се окопитят и да направят една добра серия,докато Блекпул продължава с много доброто си представяне.За Нюкасъл-Ливърпул предполагам,че ще е 1.