Ман Сити се разправи с \"чуковете\" и се изкачи на второто място във Висшата лига

18:50
Ман Сити се разправи с \"чуковете\" и се изкачи на второто място във Висшата лига
Манчестър Сити победи Уест Хям с 3:1 на "Ъптън Парк" в мач от 17-я кръг във Висшата лига.

Два гола за успеха на гостите вкара Яя Туре, а тимът му се изравни с Арсенал на върха в класирането преди изиграването на останалите срещи от кръга.

"Гражданите" можеха да водят с 2:0 още до 3-а минута, но първо Грийн спаси удар на Жо, а след това Балотели от няколко метра не успя да засече топката във вратата. Тимът на Роберто Манчини имаше надмощие, владееше повече топката, но срещаше сериозна съпротива от домакините, които рядко стигаха до вратата на противника и се стремяха предимно да не получат гол. В 21-а минута обаче Станислас шутира коварно по земя между краката на няколко футболисти. Харт обаче внимаваше и улови. Сити отговори с удар на Яя Туре, който нямаше достатъчно сила и не затрудни особено Грийн. В 30-а обаче бившият халф на Барселона вкара хубав гол. Полузащитникът бе оставен непокрит и след пас отляво със силен шут от около 15 метра откри резултата. В 34-а Барера изчисти от гол линията удар на Балотели с глава. Въпреки пресата и надмощието на Сити, "чуковете" имаха две добри възможности за изравнително попадение. Паркър обаче би покрай вратата, а Пикион не успя да вкара с глава.

През втората час домакините сериозно натиснаха и опитваха предимно с центрирания отдясно да затруднят защитата на Сити. Опасностите пред Харт обаче почти липсваха. "Гражданите" използваха всяка възможност за контра атака и в 73-а стигнаха до втори гол, отново дело на Туре. Халфът получи хубав извеждащ пас отляво, навлезе в полето на Уест Хям и отново преодоля Грийн. Седем по-късно Давид Силва изведе Джонсън сам срещу вратаря на лондончани и крилото го преодоля за 3:0. В 89-а минута Томкинс с глава вкара почетното попадение за "чуковете".
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

niki85
12.12.2010 03:01

Манчестър Сити на втората позиция , Арсенал на Върха.. но не и след двата мача на Юнайтед *thumb_up*

don_a4o
11.12.2010 18:58

Ман Сити са вече 2-ри, дали ще задържат тази позиция и дали може да са шампиони? ще видим с времето, за мен тази година няма да са шампиони, а чуковете може би нищо добро не ги чака, жалко за Грант ще го махнат скоро

don_a4o
11.12.2010 16:33

Ман Сити би трябвало да бие чуковете ако иска да се бори за титлата