Байерн Мюнхен с класика над Санкт Паули

18:19
Байерн Мюнхен с класика над Санкт Паули
Колосът на германския футбол Байерн Мюнхен спечели с класическото 3:0 срещу Санкт Паули в среща от 15-ия кръг на Бундеслигата.

Головете за успеха на "баварците" бяха дело на Хамит Алтинтоп преди почивката, а през втората част се разписаха Филип Лам от дузпа и Франк Рибери. 

Срещата на "Алианц Арена" в Мюнхен започна с доста агресивни действия на гостите от Хамбург, които обаче не можаха да застрашат вратата на Ханс-Йорг Бут. Постепенно "баварците" се съвзеха от объркването в началните минути и взеха инициативата, като установиха натиск в половината на гостите. След комбинация между капитана на Байерн Марк ван Бомел и Бастиан Швайнщайгер в средата на терена топката се озова в Хамит Алтинтоп, който напредна и от около 20 метра с бомбен изстрел прати кълбото в горния десен ъгъл на вратата за 1:0. В 24-ата минута след изпълнение на корнер Швайнщайгер бе оставен непокрит от отбраната на Санкт Паули и стреля необезпокояван с глава, но над вратата. Гостите се опитаха да отговорят и в 37-ата минута Ротенбах центрира към Еберс, който от 13 метра стреля висок над вратата. Това бе единственото по-сериозно положение за гостите от Хамбург през първата част. Байерн контролираше събитията на терена и логично се оттегли на почивка с един гол преднина.

\"\"

В първите минути след почивката бяха създадени повече голови положения, отколкото през цялото първо полувреме, но така и не се стигна до промяна на резултата. Първо гостите получиха шанс за изравнително попадение, след като в 49-ата минута Крузе нахлу по лявото крило и центрира опасно, а Ханс-Йорг Бут изби топката в краката на Еберс, който от 7 метра стреля, но Диего Контенто успя да изчисти от голлинията. Три минути по-късно Рибери финтира бранител на Санкт Паули и подаде към Тони Кроос, който продължи към Томас Мюер и последният от 13 метра нацели дясната греда. В 55-ата минута Хамит Алтинтоп изведе на чиста позиция Томас Мюлер, който стреля от точката на дузпата с левия крак, но ударът му бе отразен от стража на гостите Кеслер. След тези положения всички на "Алианц Арена" очакваха с нетърпение втори гол във вратата на Санкт Паули. В 68-ата минута Тони Кроос изведе Мюлер очи в очи с Кеслер и вратарят фаулира безкомпромисно нападателя на “баварците”. Съдията Бабак Рафати отсъди дузпа и даде червен картон за стража на гостите. След няколко минутки забавяне заради рокади в редиците на Санкт Паули след червения картон, в 72-ата минута Филип Лам реализира хладнокръвно от бялата точка за 2:0. С този гол "баварците" си помислиха, че окончателно са си решили мача, но в ответната атака Санкт Паули получи възможност да върне един гол. Бартелс успя да подаде във вратарското поле към Брунс, чийто удар обаче бе блокиран от Тимошчук, който се видя на повторенията, че е играл с ръка. В 79-ата минута Швайнщайгер стреля силно отдалеч, но покрай вратата, а секунди по-късно Франк Рибери на празна врата реализира първия си гол в Бундеслигата за този сезон. Санкт Паули тотално свали гарда и две минути по-късно Алтинтоп стреля силно отблизо, но ударът му бе избит в корнер от влезлия резервен страж Хайн. В 87-ата минута Алтинтоп центрира от корнер и Швайнщайгер насочи с глава топката към вратата, но тя се удари в левия страничен стълб. До края не се случи нищо съществено и "баварците" закономерно спечелиха трите точки.

В един от най-интересните сблъсъци на този кръг Хамбургер загуби у дома от Байер Леверузен с 1:3. "Аспирините" поведоха с гол на Сидни Сам в 30-ата минута, когато при центриране на Транкило Барнета той бе останал непокрит във вратарското поле ис левия крак прати топката в мрежата под плонжа на Франк Рост за 0:1. След почивката в 48-ата минута при изпълнение на ъглов удар Артуро Видал си вкара автогол и така Хамбургер стигна до изравняване – 1:1. Радостта на домакините обаче трая твърде кратко, след като в 61-ата минута Видал се реваншира за попадението в собствената си врата и след корнер пред противниковата врата с глава реализира отблизо за 1:2. В 66-ата минута Кастро изведе чудесно Ренато Аугусто, който напредна в наказателното поле и с мощен изстрел прати топката в горния ляв ъгъл за крайното 1:3.

Българският национал Илиян Мицански пък започна като титуляр и игра едно полувреме за Кайзерслаутерн при домакинското равенство 0:0 срещу Волфсбург. Мицански бе заменен на почивката от Адам Немец. 

От останалите срещи в този кръг до момента може да се приеме като изненада домакинското равенство 1:1 на Хофенхайм срещу Нюрнберг. 

Стартовите състави на двата отбора:

Байерн Мюнхен (4-5-1): Бут – Лам, Брено, Тимошчук, Пранич – Ван Бомел, Кроос, Хамит Алтинтоп, Швайнщайгер, Рибери – Мюлер

Санкт Паули (4-5-1): Кеслер – Ротенбах, Морена, Гюнеш, Очипка – Бол, Леман, Крусе, Бартелс - Еберс

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

don_a4o
11.12.2010 17:25

1 на 0 за 45мин срещу лесен съперник говори зле за баварците

don_a4o
11.12.2010 16:31

баварците ще разнищат Паули с доста голям резултат