Баждеков: Гара има една стойност в баланса и друга на пазара

10:03
Баждеков: Гара има една стойност в баланса и друга на пазара
Финансовият директор на Левски Константин Баждеков коментира пред "7 дни спорт" ситуацията с цените на футболистите. В счетоводните отчети на клубовете играчите фигурират като актив, но при трансфер срещу заплащане цената е доста по-висока.

"Обикновено в счетоводния баланс оценката на всеки състезател се прави на базата на разходите, които клубът е извършил за него. Взима се предвид дали е плащана трансферна сума, калкулират се заплатите и останалите разходи за състезателя. Но ако нещата опрат до продажба, пазарът налага съвсем различна цена", обясни Баждеков.

"В счетоводния ни баланс Гара Дембеле например ще бъде вписан като актив с много по-ниска стойност от цената, срещу която Левски е готов да го продаде в чужбина", каза още финансистът.

"Сами виждате, че има голяма диспропорция между счетоводните стандарти у нас и реалните пазарни цени на играчите. Има други футболисти, които са дошли при нас като свободни агенти, тяхната стойност в отчетните документи ще бъде още по-ниска", допълни директорът на Левски.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

don_a4o
11.12.2010 11:57

абе добра инвестиция ви излезе Дембеле малко накриво стъпи той но всеки прави грешки дано го задържите че той вкарва головете и сте заради него на 2 място