Разследват смъртта на запалянко на Спартак Москва (видео)

12:53
Разследват смъртта на запалянко на Спартак Москва (видео)
Властите в Русия обявиха, че ще бъде направено подробно разследване на убийството на футболния фен на Спартак Москва, след като около 1 000 души блокираха магистрала в руската столица за час и половина и скандираха расистки лозунги.

Жертвата - 28-годишния Игор Свиридов, бил отдаден фен на московския тим, който има много привърженици в Москва, съобщиха разследващите. Свидетели твърдят, че той е бил застрелян в главата в събота вечерта, след масов бой с хора от кавказки произход.

Друг запалянко на Спартак Москва бил прострелян в стомаха, съобщава вестник "Комерсант". Протестиращите крещели лозунги като "Русия за руснаците" и "Москва за московчани", показва видео, постнато в YouTube.

Повече от 1 000 души се събраха пред офиса на местната прокуратура и блокираха платното в едната посока на "Ленинградско шосе" в Северна Москва за около час и половина. Главният разследващ Александър Бастрикин реагира на призивите, като заяви в изявление днес, че ще бъде проведено детайлно разследване. Той освен това отговори на жалба от страна на "Фратрия" - организирана група от фенове на Спартак Москва, в което се призовава виновните да не избегнат правосъдието. Бастрикин обяви освен това, че властите смятат, че убиеца на Свиридов е от кавказката република Кабардино - Балкария, така че ще бъде поискана съдебна заповед той да бъде арестуван. От "Комерсант" добавят, че полицията е била приятелски настроена към протестиращите, за разлика от грубото им действие при неразрешения протест за политически и гей права. Свиридов, който бил известен с прякора "Седой", или "Сивокосия", бил член на "Фратрия". Той освен това бил активен член на една от най-агресивните футболни групировки от фенове "Дъ Юниън".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация