Шалке 04 спечели Група \"B\", Бенфика в Лига Европа (видео)

00:30
Шалке 04 спечели Група \"B\", Бенфика в Лига Европа (видео)
Вицешампионът на Германия Шалке 04 победи като гост португалския първенец Бенфика с 2:1 и така спечели първото място в крайното класиране на Група "B" в Шампионската лига.

"Миньорите" от Гелзенкирхен поведоха в резултата в 22-ата минута, когато Иван Ракитич центрира от границата на наказателното поле, топката бе свалена с гърди от Раул и сънародникът му Хурадо от точката на дузпата с мощен удар прати топката в мрежата на домакините. До края на полувремето лисабонските орли не можаха да реагират и преднината от един гол за Шалке 04 се запази. След почивката домакините продължиха с опитите си да стигнат до изравняване, но всички те удряха на камък след пропуски на Мартинс, Хави Гарсия и Оскар Кардосо, чийто удари бяха отразявани с невероятни намеси от вратаря на "миньорите" Мануел Нойер. В 81-ата минута гостите вкараха втори гол чрез Бенедикт Хьоведес и убиха интригата. Бранителят на гостите се възползва при неуспешен опит за изкуствена засада и от точката на дузпата бе безпогрешен. Пет минути по-късно Луизао с глава от близко разстояние вкара почетното попадение за домакините, за да фиксира крайното 1:2. Така Шалке 04 спечели групата, а Бенфика остана на трето място и ще участва в 1/16-финалите на Лига Европа

БенфикаШалке 04 1:2

0:1 – Хурадо, 22\'
0:2 – Хьоведес, 81\'
1:2 – Луизаo, 86\'



В другия мач от групата Лион не успя да победи израелския шампион Апоел Тел Авив и двата тима поделиха по точка след 2:2. Домакините поведоха след гол Лисандро Лопес отдалеч в 62-ата минута, но 120 секунди по-късно Апоел изравни за 1:1 чрез Сахар, който бе изпуснат от отбраната на френския гранд. Сензацията бе на път да се случи, след като Захави даде преднина на гостите в 69-ата минута, но в крайна сметка Лион стигна до ремито 2:2 с гол на Лаказете две минути преди последния съдийски сигнал. Така Лион остана на втората позиция в групата и ще чака никак не лек жребий за 1/8-финалите, докато Апоел Тел Авиви завърши на последно място и се сбогува с евротурнирите за този сезон.

►Лион – Апоел Тел Авив 2:2

1:0 – Лисандро Лопес, 62\'
1:1 – Сахар, 64\'
1:2 – Захави, 69\'
2:2 – Лаказете, 88\'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация