Твенте в Лига Европа след зрелищно 3:3 с Тотнъм (видео)

23:34
Твенте в Лига Европа след зрелищно 3:3 с Тотнъм (видео)
Твенте и Тотнъм направиха истинска голова фиеста за 3:3 в среща от последния шести кръг в Група "А" на Шампионската лига.

Така холандският шампион се класира за 1/16-финалите в турнира за Лига Европа, а Тотнъм спечели потока, след като в другия мач Интер загуби гостуването си на Вердер Бремен с класическото 0:3.

"Шпорите" поведоха след автогол на Петер Висгерхоф, но само 10 минути по-късно Дани Ландзаат изравни за Твенте от дузпа. След почивката Джърмейн Дефоу отново изведе гостите напред в резултата за 1:2, но по-малко от 10 минути след това след това Роберто Росалес отново възстанови статуквото. След още четири минути игра обаче Дефоу отново бе точен за "шпорите" за 2:3. Отговорът на домакините дойде почти веднага и след още пет минути игра те отново изравниха за 3:3 чрез Насер Шадли. 

Мачът на  "Де Гролш Весте" в Еншеде започна равностойно, като в първите 10 минути играта бе предимно в центъра на терена. За отбелязване е само един пряк свободен удар за домакините. В 9-ата минута майсторът на стандартните положения в състава на домакините Тео Янсен получи възможност да стреля фронтално от около 25 метра, но ударът му премина над вратата. В 12-ата минута доста неочаквано гостите поведоха в резултата след фрапантна грешка на вратаря на Твенте Сандер Бошкер, който се размина с една върната топка от капитана Петер Висгерхоф и тя влезе във вратата му за 0:1. Голът много напомня на онзи, който Николай Михайлов допусна срещу Вердер Бремен при дебютното участие на Левски в групите на Шампионската лига. Сега българският национален страж е титуляр в Твенте, но за сблъсъка с Тонъм е оставен да си почивка на резервната скамейка. Автоголът на Висгерхоф окрили "шпорите" и те продължиха да атакуват в следващите минути. Постепенно домакините се отърсиха от шока след гола и в 22-ата минута получиха право да изпълнят дузпа, след като Беноа Асу-Екото от Тотнъм игра с ръка в собственото си наказателно поле. От бялата точка точен за холандския шампион бе Дани Ландзаат, който трябваше и да пребива наказателния удар заради навлизане на играчи в наказателното поле по време на изпълнението. И при двата удара обаче Ландзаат бе безпогрешен и не остави никакви шансове за вратаря на "шпорите" Еурелио Гомес, но в крайна сметка бе зачетен само един гол - 1:1. Постепенно играта отново се поуспокои, но инициативата бе взета от домакините. В 38-ата минута при центриране в наказателното поле на Тотнъм австрийският нападател на домакините Марк Янко падна за дузпа, но такава не бе отсъдена. В 41-ата минута Марк Янко стреля почти от точката на дузпата, но ударът му мина покрай вратата. До края на полувремето не се случи нищо съществено пред двете врати и двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:1. 

Веднага след паузата в 47-ата минута "шпорите" отново излязоха напред в резултата, след като Джърмейн Джинас изведе с чудесен пас съименника си Дефоу, който очи в очи с Бошкер не сгреши и вкара за 1:2. Отговорът на домакините дойде в 56-ата минута, когато Тео Янсен проби отляво и центрира към Росалес, който с глава от близко разстояние засече топката във вратата на Тотнъм за 2:2. Радостта на Твенте трая твърде кратко, след като четири минути по-късно Сандер Бошкер не се намеси убедително при удар отдалеч на "шпорите" и притичалият Джърмейн Дефоу с добавка вкара топката в мрежата за 2:3. Головата фиеста продължи и в 64-ата минута след перфектно изпълнение на пряк свободен удар в близост до границата на наказателното поле Насе Шадли изравни за 3:3. След изравнителното попадение домакините натиснаха и в 69-ата минута бяха близо до четвърти гол, но удар на Брама от непосредствена близост бе отразен с вещина от стража на Тотнъм Еурелио Гомес. В 78-ата минута Гарет Бейл от гостите проби по лявото крило и центрира по земя, а бранителят на Твенте за малко да си отбележи автогол, ако не бе прекрасната изява на Сандер Бошкер, който улови топката. До края на мача играта се успокои, като и двата отбора се примираха с точката. В крайна сметка тимовете направиха истинска атракция помежду си за крайното 3:3. Така Тотнъм завършва първи в групата и ще избегне на 1/8-финалите отбори като Барселона и Реал Мадрид. С точката пък Твенте остана трети и ще играе напролет в 1/16-финалите на Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Unbeatable_fen
08.12.2010 00:12

Интер ли е Принтер ли е незнам но по добре да не се появява на 1/8 финалите че ги чака голям лобут *erm* *lol* *party*

tenebrum
08.12.2010 00:02

усещам май че ще има мач Интер:Реал или Интер :Барселона голям бой ги чака италианците *lol*

samo_SINITE
07.12.2010 22:39

Тоя вратар ми прилича на Спас Делев ! *lol* Иначе нема такъв гол, наистина! *lol* *joking* *beer*