Жак Рох: Изборът на ФИФА е иновативен

09:53
Жак Рох: Изборът на ФИФА е иновативен
Президентът на Международния олимпийски комитет Жак Рох заяви, че изборът на ФИФА за домакини на Световните първенства през 2018 и 2022 година е иновативен.

Рох подчерта, че на членовете на МОК е забранено да посещават страните - кандидатки за домакини на Олимпиада, както и да се срещат с техни представители.

"Аз мога да говоря само за МОК, не и за другите организации. Ние имаме стриктни правила, на нашите членове е забранено да посещават страните - кандидатки, както и представители на градовете - кандидати не могат да се виждат с членовете на организацията", каза Рох.

"Имаме много силна комисия по етиката, ако се случи нещо нередно, изключваме хора от организацията. Блатер знае много добре как функционира нашата организация. Ние имахме лош период около Зимната Олимпиада в Солт Лейк Сити през 2002 година. Научихме доста неща от тогава и променихме тотално системата за кандидатстване и системата за гласуване за избиране на домакините. Мисля, че изборът на ФИФА е иновативен. И двете страни са нови що се отнася до футбола, така че очевидно изпълкомът на ФИФА е искал да покрие нови територии. От една страна се отива на нови места, спортът се разпростира, а от друга страна се дава възможност на страни, които преди 10-15 години не са имали възможност да организират подобни събития. Управлението е еднакво за всички - не можеш да имаш един вид добро управление на МОК и съвсем различно за някоя друга организация. Важно е Игрите да са устойчиви като организация и финанси, но също така и като човешки фактор. Винаги е неприятно да се чуе, че е имало случай на нарушение на правилата. Игрите трябва да поставят модел за подражание. Бих искал да кажа на феновете на спорта, че разбирам, че са разочаровани от случаите на нередности, но те не трябва да изхвърлят бебето с мръсната вода", допълни президентът на МОК.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

karaka6
07.12.2010 18:35

ако е 20188 година то ще има летяшти сдадиони *lol*

onzzy
07.12.2010 13:18

Явно това е новата дума за корупция

vladolinko
07.12.2010 12:20

брей доста за напред в бъдещето мисля тия от фифа чак пък 20188 крайно е малко *lol* *lol*