Гонят ФИФА от баровски хотел за Олимпиадата

09:28
Гонят ФИФА от баровски хотел за Олимпиадата
Кметът на Лондон Борис Джонсън официално обяви, че няма да позволи на членовете на изпълкома на ФИФА да спят в баровския хотел "Дорчестър", който заявили за Олимпиадата през 2012 година. В Англия дори избухна минискандал с твърдения, че всичко трябвало да бъде платено от оргкомитета, но това се оказа лъжа. “Ако зависеше от мен, щяха да отидат на мотел”, заяви човек от кметството, съобщава "24 часа".

В момента организационният комитет обработвал всички заявки и разпределял къде ще спят ръководителите на международните федерации.

"Вече говорих с шефа му Себастиан Коу да не се изпълнява заявката на ФИФА", заяви Борис Джонсън.

Вчера се появиха нови обвинения, че са взети подкупи. Двама от членовете на изпълкома са получили по 1 милион лири. Това твърди анонимен член на един от комитетите по кандидатурите. Той можел да назове дати, часове и начин на плащане, стига да се стигне до сериозно разследване. Все още обаче не е ясно дали може да се вярва на тази информация, или всичко е плод на поредния донос от страна на британците.

Австралиецът Питър Харгитай също подкрепи англичаните, като обяви, че единственият проблем на тяхната кандидатура е, че са решили да играят честно.

Сега всички очакват с интерес конгреса на ФИФА през май, защото изненадващо може да има и опозиция на Сеп Блатер от страна на корееца Чун Мон-Юн, който му е вицепрезидент. Йорданският принц Мохамед пък иска неговото място.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация