Ювентус взе важни три точки от Сицилия, Куалярела блести с два прекрасни гола

23:35
Ювентус взе важни три точки от Сицилия, Куалярела блести с два прекрасни гола
Ювентус победи Катания с 3:1 като гост в среща от 15-я кръг на Серия А.

Домакините от Сицилия започнаха вихрено двубоя и в първите петнайсетина минути действията на терена се развиваха в половината на Юве, като торинци трудно успяваха да си дадат повече от два поредни точни паса.

Играчите на Катания дори получиха добро полежие за гол в 23-а минута, когато Ледесма бе оставен непокрит в наказателното поле на гостите след центриране отдясно, но ударът на играча мина над напречната греда на Сторари.

Постепенно кавалерите на "Старата госпожа" започнаха по-уверено да владеят топката и десет минути преди почивката те стигнаха до гол. Сьоренсен изрита топката напред към Якуинта, който надбяга своя пряк опонент, нахлу в наказателното поле, малко вдясно от вратата, преди да центрира топката към точката на дузпата. Връхлитащият от задна позиция Симоне Пепе стигна до подаването и с десния крак шутира прецизно в долния ляв ъгъл на вратата на сицилианците - 0:1.

Две минути по-късно обаче, домакините изравниха след глупава грешка на Фабио Гросо, който вместо да изчисти една центрирана топка, я подаде на крака на Моримото и японецът матира Сторари с удар, пласиран в долния ляв ъгъл на стража.

В 42-а минута страничният рефер отмени чист гол за Ювенту. Красич нахлу по десния фланг и с остро подаване намери Куалярела на точката на дузпата. Нападателят на Юве отправи силен шут, като топката се удари в напречната греда и тупна зад голлинията, след което отново влзе в очертанията на терена. Реферите обаче, прецениха, че това не е попадение и оставиха играта да продължи. Точно минута преди последния съдийски сигнал Якуинта отново се пребори със своя персонален пазач, нахлу в наказателното поле и подаде на Куалярела. Бившият футболист на Наполи си нагласи топката на левия крак и с кинжален удар по земя прати топката в долния десен ъгъл, давайки отново преднина на "бианконерите".


След почивката Ювентус стартира с много самочувствие и ще в първите минути на втората част Красич пропусна чудесна възможност за трети гол. Пепе нахлу в пеналта отляво и шутира силно с левачката, вратарят отрази, като топката попадна в Красич, който с левия крак шутира над напречната греда.

В 58-а минута стана и шедьовърът на мача. Фабио Куалярела открадна топката от бранител на Катания и след това с параболичен удар от над 20 метра нападателят отбеляза второто си попадение в мача, пращайки топката в горния десен ъгъл на Андухар.

Дел Нери реши да придаде по-дефанзивен вид на своя тим и замени Акуилани със Сисоко. Така Ювентус прие играта в своята половина и до 80-а минута домакините натиснаха здраво своя опонент, но не успяха да създадат нищо повече от две-три мелета пред вратата на Сторари.

Десетина минути преди края на мача на терена се появи Алекс Дел Пиеро, който замени героя за торинци Куалярела. 36-годишният капитан на Юве раздвижи играта на своя отбор и в заключителните минути "бианконерите" имаха инициативата и пропиляха две добри голови възможности. Първо Красич отправи остро центриране за Якуинта, чийто удар с глава бе спасен от Андухар, а след това резервата Салихамиджич центрира отляво и Дел Пиеро с глава стреля покрай страничната греда.

В крайна сметка Ювентус записа изключително важна победа, която ги остави на трето място във временното класиране.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
06.12.2010 07:04

БРАВО НА ЮВЕ.Победа на много негостоприемен стадион.Нямах възможност да гледам мача, но като чета статията тотално сме ги надиграли *beer* FORZA JUVE *thumb_up*

ZvEzDiO_90
06.12.2010 00:01

И аэ сьщо сьм доволен прибрах си добра сумичка *beer* *party*

Rizov_24
05.12.2010 23:48

koev123 колега,ако наистина си гледал мача с Катания,пак се замисли за Винченцо.Направи доста приличен мач.2 асистенции,добри отигравания.Това не бе добър мач за Юве,но просто защитата ни бе на ниво,а и Катания доста изпуснаха.Добра реализация на нашите нападатели и въпреки пропуска на Милош не можем да му се сърдим,защото просто е класа.А що се отнася до рефера:не ни зачете чист гол,8 фала срещу Милош,без картон,но все пак всичко е добре,когато завършва добре *thumb_up*GRANDE JUVE *thumb_up*

shizofrenik
05.12.2010 23:46

YESSSSSSS майна взехме паричките БРАО ЮВЕ БРАОООО *thumb_up*

koev123
05.12.2010 23:08

Юве играят найстина впечатляващо,казва ви го човек,който е неутрален,много ме кефят и Катания,но Юве са класа.Дано продължават така,явно и другия гранд в Италия се събужда в лицето на Милан и става все по-интересно,много се кефя на Юве,дано закупят Куаралела,защото найстина е много добър играч,а тоя Якуинта трябва да бъде прокуден - няма такова дърво,с още 1 добър нападател и един добър полузащитник-подавач отборът става адски,адски добър,много добра работа на Дел Ниери.

juve97
05.12.2010 22:44

Охо, каква ще бде почерпката!!! *beer*

samo_SINITE
05.12.2010 22:44

Какво сте се разкефели. Аз също съм пуснал евро, но има още 1 полувреме. И все още съм притеснен ,защото т'ва отборче не 1 път ме е пре.бвало за пари. *angry*

ZvEzDiO_90
05.12.2010 22:43

и аэ ги чакам но на краен и ще вэема някой лев *thumb_up*

juve97
05.12.2010 22:35

Отмениха ни чист гол, ама после нямаше начин да отменят другия.FORZA JUVE!!! *beer*

fozzy89
05.12.2010 22:35

просто прекрасно *wink* Ювентус ми донесоха страхотна печалба от еврофутбола *beer*

Vaniuhin
05.12.2010 22:28

Ами ако не бяха отменили чист гол... Но сега има гол, честито *thumb_up*

fozzy89
05.12.2010 21:37

дано ювентус вкарат 1-2 гола през 1-то полувреме че сам ги играл 2-ка на полувремето *beer*