Крупни италианци с интерес към Локо Пд и \"Лаута\"

14:48
Крупни италианци с интерес към Локо Пд и \"Лаута\"
Мощен италиански концерн, лидер от световен мащаб в сферата на осветителната техника, е проявил интерес към стадиона на Локомотив Пловдив. Президентът на "смърфовете" Константин Динев разкри, че е очарован и изненадан, тъй като преговорите с италианците са водени от негов служител, без неговото знание до последния момент, съобщава "news4000.bg". 

Връзката с концерна от Ботуша е осъществил шампионският шеф на фенклуба Мартин Вълков - Умброто, който по настоящем заема нещатната длъжност Завеждащ "Маркетинг и реклама" във ФК.

Електрическата компания се славела с поставянето на осветление в Барселона на стадион "Ноу Камп". Във визитката им присъствали проектирани и изградени осветления по спортни, културни и обществени обекти на 5 континента.

Между 18 и 23 декември италианският концерн праща на "Лаута" свой екип от инженери, геодезисти, геолози и дизанейри, за да се запознаят в детайли с даденостите на стадиона и целия спортен комплекс.

Италианците имали намерение да се включат и в следващия етап от рекнострукцията на стадиона съвместно със строителната фирма от Апенините Mondo, която се слави с играждането на стадионите от последните 4 Олимпиади.

Реализацията на този проект за 10 милиона евро, задължително минава през това дали страната ни ще спечели домакинството на Европейското по футбол за младежи през 2013 година.

Мартин Вълков отказа повече подробности по офертата на италианците с мотив, че тези отговори ги дължи само на Коко Динев.

"Мога само да кажа, че италианците са готови и на спонсорство за период от минимум 5 години. Г-н Динев ще каже точно кога да пътуват италианците за Пловдив. Благословията по бъдещата сделка е само негово право. Но както всяка година, смятам че и през тази - Коледата няма да мине без чудеса", заяви Умброто.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация