Жерар Улие: Кристиано Роналдо бе близо до трансфер в Ливърпул

10:19
Жерар Улие: Кристиано Роналдо бе близо до трансфер в Ливърпул
Мениджърът на Астън Вила Жерар Улие разкри, че по време на престоя си в Ливърпул се опитал да привлече португалската звезда Кристиано Роналдо, който в последствие подписа с кръвния враг Манчестър Юнайтед.

Френският специалист допълни, че причината трансферът да пропадне е бил отказът на ръководството на „червените” да плаща заплатите на Роналдо. Впоследствие португалецът се превърна в един от най-добрите футболисти в целия свят.

Улие бе наставник на Ливърпул в периода 1998 – 2004 година, а през 2001 успя да спечели два трофея в Англия, плюс Купата на УЕФА.

„Забелязах го на един турнир за младежи до 21 години в Тулон. Веднага потърсихме контакт, но тогава имахме определена скала на заплатите в клуба и нямаше как да плащаме заплатата, която той искаше”, коментира Жерар Улие.

„След това Манчестър Юнайтед срещна Спортинг Лисабон в контрола и всички посъветваха сър Алекс Фъргюсън да го привлече. Съгласен съм, че не трябваше да нарушаваме нашата структура. Това можеше да доведе до сериозни проблеми в съблекалнята”, каза още французинът.

Жерар Улие се завръща на „Анфийлд” в понеделник, когато неговият Астън Вила се изправя срещу Ливърпул в мач от Висшата лига на Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cris7ronaldooo
06.12.2010 12:43

Искал пари той беше 18 годишено дете което жадува да играе футбол на по високо ниво от португалия и ако гранд като Ливърпул го е искал даже и без пари ще отиде както е думата това са глупости !!! но Рон дойде при нас и найстина остави много *smile*

Addicted92
06.12.2010 00:44

Защо веднага след напускането на Роналдо в Реал , Торес каза : " Искам да бъда новия Роналдо в Премиършиш" ?

Addicted92
06.12.2010 00:43

ceco26 ей идиот , статистиката не винаги е всичко не разбра ли ..
Роналдо беше най-добрия на острова докато играеше за Ман .. вие може само да завиждате , той сега не е част и от нас , но поне се насладихме на изявите му , той забавляваше както феновете на МанЮ - така и неутралните фенове ..
Ако Роналдо миналия сезон играеше за нас също ще имахе голям принос за развитието на сезона в ПШ , Също така се радвам и за Карлос Тевез , макар че вече е в градския съперник .. Той играеше за Юнайтед от сърце , в Сити единственото нещо което го държи е именно това да докаже на Ман Ю че сгрешиха за него .. Той е целувал емблемата на Ман Ю многократно , а видяхте ли вие да прави същото и за Сити ?

ceco26
05.12.2010 10:43

Добре, че не е дошъл. Инак...горко ни...егоисти дето уцелват вратата 1-2 от 5 пъти... /поне такава беше статистиката спрямо Меси/. *party*