Тевес донесе минималната победа на Сити над Болтън

18:48
Тевес донесе минималната победа на Сити над Болтън
Отборът на Манчестър Сити победи Болтън в мач от 16-я кръг на английската Висша лига. Срещата на "Ийстландс" приключи при резултат 1:0 за домакините. Българският полузащитник на гостите Мартин Петров бе титуляр в тази среща, като в 63-а минута бе заменен от Матю Тейлър.

"Гражданите" успяха поведат още в 4-а минута на мача, когато резултата откри аржентинската звезда на тима Карлос Тевес след прекрасно извеждащо подаване на Яя Туре. Към средата на първото полувреме гостите опитаха да създадат няколко атаки към вратата на противника, но отбраната на "гражданите" се справи добре. В 37-а минута последователно Сабалета и Тевес пропуснаха да удвоят аванса на Ман Сити.  До края на първото полувреме по-активни бяха домакините, които създадоха няколко добри атаки, но не успяха да реализират отново, а Болтън разчиташе предимно на контраатаки.

В началото на втората част Тевес намери добре Давид Силва в наказателното поле на гостите, испанецът стреля опасно на Яскенланен се справи. В 60-а минута много хубав изстрел на Карлос Тевес профуча над напречната греда на съперниците, само минута по-късно пък и Давид Силва разтресе напречната греда на Яскенлайнен. В 76-а минута Александър Коралов бе оставен непокрит в наказателното на гостите, но изстрелът му с левия крак бе неточен. Само три минути по-късно Коларов не изгонен от игра заради получаването на втори жълт картон. До края на мача не падна ново попадение и сити се поздрави с победата.

Стартови състави:


► Ман Сити (4-4-2): Харт – Компани, Сабалета, Коларов, Коло Туре – Бари, Де Йонг, Силва, Яя Туре – Тевес, Балотели
Треньор: Роберто Манчини

► Болтън (4-4-2): Яскенлайнен – Робинсън, Кейхил, Найт, Рикетс – Муамба, Ш. Дейвис, Лий, Петров – К. Дейвис, Елмандер
Треньор: Оуен Койл

Манчестър Сити - Болтън 1:0
1:0 - Карлос Тевес, 4\'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари