Кайзер Франц: Мондиала трябва да се играе през зимата

13:34
Кайзер Франц: Мондиала трябва да се играе през зимата
Футболната легенда на Германия Франц Бекенбауер заяви, че е изумен, че кандидатурата на Англия за домакинство на Мондиал 2018 е била елиминирана още в първи кръг на гласуването.

Бекенбауер не пожела да сподели за чия кандидатура е дал вота си на гласуването в Цюрих, но разкри, че е бил изненадан от резултатите.

"Това, което ме изумява е, че Австралия и Англия бяха елиминирани в първия кръг на гласуването. Сигурен съм обаче, че Русия ще бъде отличен домакин на Мондиала през 2018 година", каза Бекенбауер.

Световният шампион като футболист и треньор заяви, че би било добра идея първенството в Катар през 2022 година да се проведе през януари, за да се избегне убийствената жега през юни и юли.

"Трябва да помислим за провеждане на Мондиала през януари и февруари, когато температурите са приемливи - около 25 градуса. Не виждам пречки за това - календарите на големите първенства ще се променят през 2012 година и Мондиала няма да им повлияе толкова. Освен това ще бъда спестени огромните разходи по осигуряване на климатични системи на стадионите", допълни Бекенбауер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация