Прогнозите на Ники Веселинов - 19-и кръг

20:10
Прогнозите на Ники Веселинов - 19-и кръг
Честито Рождество Христово! Желая на всички най-вече здраве и повече успехи в прогнозирането.

Резултатите от миналия кръг във Висшата лига ме накараха да направя една асоциация с първенството в NHL. И в Англия, както и в хокейния шампионат на Северна Америка, едни отбори влизата в криза и правят серии от по няколко загуби, а други състави излизат от "черната дупка" и започват поредица от победи. Лошото е, че е много трудно да се уцелят тези тенденции, за да ги яхнеш и да си прибираш дивиденти от залаганията. Сега на Острова май Хъл започва да потъва, а Блекбърн, Съндърланд и Уест Бромич тръгват нагоре.


Петък, 26 декември

14.45 часа: Сток Сити - Манчестър Юнайтед - 2

Сток яде бой в Блекбърн, Манчестър се разходи до Япония и с десет души на финала стана световен шампион. Трудно е да се прецени кой в какво настроение ще излезе за мача. Домакините започват да затъват, защото разчитат само на точките в къщи. За гостите коледният етап от борбата за титлата е много важен. Ливърпул, Челси и Арсенал взеха само по една точка от 18-и кръг и сега е моментът "червените дяволи" да си измъкнат чисти две точки актив.
За мен това е една от безспорните двойки в програмата.

15.00 часа: Челси - Уест Бромич - 1

Домакините вече развалиха срещу Евертън 100% си актив от победи като гост. В Челси са бесни за червения картон на Тери на "Гудисън Парк" и пропуснатия шанс да излязат първи в класирането. Капитанът на "сините " е заплашен от наказание за три срещи. Уест Бромич, въпреки че победи Манчестър Сити миналата неделя и най-после записа три точки, няма потенциал да затрудни съперника си.
Сигурна единица, която разбира се ще бъде с нисък коефициент.

15.00 часа: Портсмут - Уест Хям - 1

От Реал Мадрид официално съобщиха, че френският полузащитник на Портсмут Ласана Диара от януари вече ще е техен играч. Говори се, че "моряците" са взели 20 млн.евро, което е един добър коледен подарък за клуба. Шон Дейвис призова публиката на Помпи да е 12-и играч на тима за мача и е сигурен в победата. Уест Хям бавно, но сигурно се придвижва към зоната на изпадащите. При загубата на собствен терен от Вила се видя, че проблемите са в атаката, а и отборът е в тежка финансова ситуация и ще продава водещите си играчи като Белами, Грийн, Бехрами и Ъпсън.
Домакинската победа е с голям процент на сигурност.

15.00 часа: Тотнъм - Фулъм - Х

Тотнъм загуби нещастно от Нюкясъл в неделя в добавеното време, но показа добра игра. Отборът е в рискова ситуация защото е само на точка от изпадащите и трябва да се помъчи да извлече максимума от това лондонско дерби. Фулъм вече седем кръга е без загуба, излезе осми в класирането и очевидно е във възход. Въпросът е дали ще запази през януари лидерите си, като Булард и Хангеланд, от апетитите на по-богатите клубове.
Много труден за прогнозиране мач, хиксът му приляга.

17.00 часа: Ливърпул - Болтън - 1

След 18-годишно чакане, в Ливърпул вече започват да свикват с мисълта, че този сезон може и да станат най-накрая шампиони. Макар и дистанционно управляван по телефона от оперирания Рафа Бенитес, отборът изигра силен мач срещу Арсенал, а при малко повече риск в атака можеше и да вземе трите точки. В Болтън се успокоиха след като се измъкнаха от опасната зона и понеже апетитът идва с яденето, капитанът Кевин Нолън поиска от ръководството нови попълнения през януари.
Домакините ще трябва доста да се потрудят, за да вземат победата.

17.00 часа: Манчестър Сити - Хъл Сити - 1 Х

Богаташкият тим на домакините е сред трите изпадащи засега. Мениджърът Марк Хюз иска да привлече в отбора бранителя на Арсенал Коло Туре, има интерес и към Кака (Милан), Джанлуиджи Буфон (Ювентус), Роке Санта Крус (Блекбърн). Всичко това добре, но имам чувството, че ако и сега Сити не вземе трите точки Хюз ще бъде уволнен. Хъл е силен гост, но миналата седмица за пореден път бе "разкрит" с разгромна загуба на собствен терен.
Мач между непредвидими отбори, може и да се пропусне в прогнозите.

17.00 часа: Мидълзбро - Евертън - Х 2

Боро беше унизен в предишния кръг от Фулъм с 3:0 и се смъкна в опасна близост до дъното. Отборът страда от голова немощ и заедно със Сток Сити и Уест Бромич е с най-слабото нападение в Лигата. Шефовете не се бъркат в работата на мениджъра Саутгейт, но без нови попълнения работата няма да стане. Евертън продължава да изпитва проблеми в атака, заради контузии, но иначе е с много сплотен и обигран състав. На чужд терен "карамелите" са истинско страшилище.
И този двубой не е за игра, може да завърши всякак.

17.00 часа: Съндърланд - Блекбърн - 1 Х

Двата хита от миналия уикенд в директен сблъсък. И в двата отбора мениджърите са нови и със свежи идеи. При "котките" временният наставник Рики Сбраглия успешно върви към постоянен договор, след като в последните два мача взе с тима си 6 точки, при голова разлика 8:1. "Големият" Сам дойде, видя и победи още в първата си среща начело на Блекбърн, но това е само едно добро начало. Тимът отчайващо се нуждае от точки и моментът е удобен за спечелването им.
Два отбора, доскоро в криза, един срещу друг - може би хикс ?

17.00 часа: Уигън - Нюкясъл - Х

Домакините почиваха през уикенда заради отложения мач с Ман. Ю. Не се знае дали това е за добро, или зло. Шведският национал Ерик Едман вече е здрав и готов да подсили отбраната. Успокоително за феновете подейства и изявлението на клубната управа, че няма оферти за Емил Хески. "Свраките" шест мача нямат загуба. Оуен и Видука повдигнаха настроението в отбора като заявиха, че няма да напускат.
Равностоен двубой, все пак с леко предимство за Уигън.

19.15 часа: Астън Вила - Арсенал - Х

Много години изминаха преди този мач отново да се превърне в дерби. Това се дължеше на посредственото представяне на Вила разбира се. Сега нещата стоят иначе - домакините са трети с три точки пред петия - Арсенал. Във Вила имат проблеми. С контузии са основни защинтици: Мартин Лаурсен и Карлос Куеляр. "Топчиите" пък губят капитана си Франсеск Фабрегас за четири месеца и ще се опитат да го заменят срещу 20 млн. евро, като отмъкнат под носа на Тотнъм Аршавин от Зенит. Наказан е Емануел Адебайор.
Още една среща от кръга, на която много приляга равенството.

Успех !

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Spider17
26.12.2008 22:16

Днес наистина добра познаваемост, особено с двата Х-са на Арсенал и Тотнъм. Браво на типстъра.

Notlike
26.12.2008 14:34

Жалко за Арсенал! Наистина, не съм им фен, но играят футбол! Защо трябваше Фабрегас да се контузва така...
иначе добрата новина за мен (и предполагам всички мърсисайдци от червена страна) е завръщането на Ел Ниньо. Челси , Арсенал и другите членове на бандата в ПШ да затягат коланите. Ще ви удари кризата, наречена Торес

cesekarchetooo
26.12.2008 13:29

Сток сити-Ман.Юн. 2
Челси-У.Б.А. 1
Портсмут-Уест Хям Х
Тотнъм-Фулъм 1
Ливърпул-Болтън 1Х
Ман.Сити-Хъл 1
Мидълзбро-Евертън 2
Съндърланд-Блекбърн 1Х
Уигън-Нюкасъл Х2
Астън Вила-Арсенал Х
Хайде да видим

kokata88
26.12.2008 11:25

Ква е тая 2 за Хъл Сити неговорете глупости! Ман Сити ще си вземат мача с лекота!

marti_kiryak
26.12.2008 09:59

За Сток сити-Манчестър юнайтед е 2, Челси - Уест Бромич - 1, Портсмут - Уест Хям - 1, Тотнъм - Фулъм - Х, Ливърпул - Болтън - 1, обаче Манчестър Сити - Хъл Сити - твърда 2, Мидълзбро - Евертън -2, Астън Вила - Арсенал - сигурна 2!Късмет!

cazorla
26.12.2008 09:35

Сток Сити-Ман.Юн. 2
Челси-У.Б.А. 1
Тотнъм-Фулъм 1
Ливърпул-Болтън 1
Мидълзбро-Евертън Х
Съндърланд-Блекбърн 1
Уигън-Нюкасъл Х
Астън Вила-Арсенал Х
Това са моите прогнози.

new_generation
26.12.2008 08:44

Сток сити-Ман.Юн. 2
Челси-У.Б.А. 1
Портсмут-Уест Хям Х
Тотнъм-Фулъм 1
Ливърпул-Болтън 1
Ман.Сити-Хъл 1
Мидълзбро-Евертън Х
Съндърланд-Блекбърн Х2
Уигън-Нюкасъл Х
Астън Вила-Арсенал Х
Ще броим ли

tobito
25.12.2008 23:08

Ето и моите прогнози(Със 3 2ни):
Сток Сити - Манчестър Юнайтед [2]
Челси - Уест Бромич [1]
Портсмут - Уест Хям [1]
Тотнъм - Фулъм [1X]
Ливърпул - Болтън [1]
Манчестър Сити - Хъл Сити [2]
Мидълзбро - Евертън [2]
Съндърланд - Блекбърн [12]
Уигън - Нюкясъл [X]
Астън Вила - Арсенал [X]
После ще сравняваме,кой е познал повече!

Bai_Bradar
25.12.2008 21:40

Ето и моите прогнози(Със 3 2ни):
Сток Сити - Манчестър Юнайтед [2]
Челси - Уест Бромич [1]
Портсмут - Уест Хям [1]
Тотнъм - Фулъм [1X]
Ливърпул - Болтън [1]
Манчестър Сити - Хъл Сити [2]
Мидълзбро - Евертън [2]
Съндърланд - Блекбърн [12]
Уигън - Нюкясъл [X]
Астън Вила - Арсенал [X]
После ще сравняваме,кой е познал повече!

Crissstiano
25.12.2008 20:44

Тотнъм безпорно ще бият.Блекбърн също са с нов мениджър и аз си мисля че ще излезе 2-ка

Napoletan
25.12.2008 20:37

Съндърланд ще извлечат максимума от мача в възход са в момента с нов мениджър са и са доста мотивирани за победа като видим че до преди няколко мача те не можеха да създадът головия положения то в последните 2 мача те буквално смазват противниците си явно новтият мениджър знае как да надъха футболистите си.
Успех от мен

kokata88
25.12.2008 20:23

Тотнъм ще го вземат този мач. Прогноза 2:1! И дано не играе този бездарник Павлюченко

iksvel
25.12.2008 20:15

Тотнъм - Фулъм е 1, Фулъм разчитат само на домакинските си мачове, а навън са боклуци и разчитат на късметр. Време е Тотнъм да се покачат нагоре в таблицата.