Валансиен иска Жоазиньо

11:11
Валансиен иска Жоазиньо
Халфът на Левски Жоазиньо е обект на интерес от френския първодивизионен клуб Валансиен. Това стана ясно по време на мача с Гент, съобщава "7 дни спорт".

На стадион "Жул Отен" да гледа бразилеца беше дошъл известният скаут на Валансиен Стефан Повелс. Той е белгиец, но се явява една от акулите в бранша, когато трябва да се намери добър играч на поносима цена.

Повелс съобщи пред белгийските репортери, че е дошъл да гледа футболист на Левски. Всички предположиха отначало, че става въпрос за Гара Дембеле. Скаутът обаче отговори:

"Не, не съм тук за него. Имат един интересен бразилец Жоазиньо, дошъл съм да го гледам, имаме интерес към него." Той обясни, че го е харесал на първия мач в София - тогава Жо вкара първия гол за победата с 3:2. Треньорът Филип Монтание също си го е заплюл.
Валансиен e на 14-о място в първа лига, където играят 20 отбора.

Ако се стигне до трансфер, Левски ще може да разчита поне на 500 000 евро първоначално плащане плюс допълнителни суми в зависимост от представянето на бразилеца. Повелс е бивш технически директор на националния отбор на Алжир, работил е още в Лил, Мец и Монако. Това лято отказа оферта от Стандарт Лиеж и отиде да работи за Валансиен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация