Путин пътува до Цюрих, за да благодари на ФИФА

18:52
Путин пътува до Цюрих, за да благодари на ФИФА
Руският премиер Владимир Путин заяви, че ще пътува до Цюрих, за да благодари на ФИФА, че даде правото на Русия да е домакин на Мондиал 2018.

"Бих искал да благодаря на членовете на изпълнителния комитет на ФИФА за решението им, те ни се довериха да домакинстваме Световното първенство по футбол", сподели Путин в телевизионно интервю.

Той разкри, че ще пътува за Цюрих по-късно днес. "Искам да убедя лидерите на ФИФА, че ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че Мондиал 2018 ще се проведе на подобаващо ниво", каза още Путин.

Русия победи кандидатурите на Англия, Испания с Португалия и Холандия с Белгия. Президентът на кандидатурата на руснаците Дмитри Чернишенко пък добави:

"Радостни сме, че Русия е избрана за домакин на Мондиал 2018 и искам да поздравя нашите партньори от комитета по кандидатурата ни. Едно директно наследство от зимните Олимпийски игри в Сочи през 2014 година пък ще бъде главният стадион, който ще приеме откриващата и закриващата церемония на Световното първенство, както и мачове от самия турнир. Целият град е трансформиран в спортен комплекс от световна класа и сега имаме още една отлична възможност да покажем на света уникалните му предимства".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация