Петима арестувани след дербито на Бирмингам

13:07
Петима арестувани след дербито на Бирмингам
По-малко от час преди Англия да представи кандидатурата си домакин на Мондиал 2018 в Цюрих, полицията на Острова обяви, че петима души са арестувани след снощното дерби между Бирмингам Сити и Астън Вила в турнира за Купата на Лигата.

Домакините от Бирмингам Сити спечелиха мача на "Сейнт Андрюс" с 2:1 и елиминираха Вила, но запалянковци нахлуха на терена след последния съдийски сигнал на срещата, като веднага се появиха спомени за тъмните времена в английския футбол. Хиляди фенове на домакините нахлуха на терена след края на мача от четвъртфиналите на "Карлинг Къп", а от полицията обявиха днес, че са задържали петима хулигани.

Феновете на Вила реагираха като замеряха привържениците на домакините с парчета от счупени пластмасови седалки, а двете агитки продължиха да се замерят с факли.

Полицията в Западен Мидландс излезе с изявление, в което се казва, че пет човека са задържани след "предизвиканите безредици".

В изявлението се казва още: "В допълнение на щетите на самия стадион, пъб в близост до "Сейнт Андрюс" е бил потрошен, както и няколко коли. 14 души, включително и четирима служители на реда, са получили леки травми, а след това са били прегледани в болница в Бирмингам. Две полицейски кучета са били ранени сериозно, тъй като са били ударени с факли". Отговорникът за сигурността по време на мача Стив Греъм заяви: "Тези инциденти най-вероятно са били ужасяващи за по-голямата част от зрителите, които просто искаха да се наслаждават на срещата и не създаваха проблеми. Убеден съм, че футболните фенове навсякъде ще ме подкрепят в заклеймяването на подобни действия, които донесоха срам на самите хулигани, на техните клубове и на нашия град. Разследването на случилото се вече започна и ние ще използваме записите от мача, за да идентифицираме тези, които са отговорни за инцидентите". По-рано тази седмица полицията в Западен Мидландс арестува седем души, които бяха заподозрени, че са отговорни за насилието по време на мача Астън Вила - Бирмингам Сити, игран на 31 октомври и завършил 0:0.

От Бирмингам Сити също разпространиха изявление, което гласи: "Клубът няма да толерира нарушаване на правилата и ще проведе пълно разследване, заедно с ФА и полицията, за да бъдат предприети нужните мерки. Среща между всички страни ще се проведе в четвъртък на "Сейнт Андрюс".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

don_a4o
02.12.2010 13:27

казах че Бръм и Ипсуич ще са на полуфинал и стана браво