ПСВ обърна и изхвърли Сампдория от Лига Европа

21:59
ПСВ обърна и изхвърли Сампдория от Лига Европа
ПСВ Айндховен победи Сампдория с 2:1 като гост в мач от Група "I" на Лига Европа и се класира за следващата фаза от турнира.

Холандците бяха по-активният тим в началните минути, но първият шанс за гол се откри пред италианците. В 8-а Марилунго бе изведен на стрелкова позиция отляво. Изстрелът му обаче срещна гредата. В средата на първата част срещата бе прекъсната за около 8-9 минути заради проблеми с осветлението на "Луиджи Ферари". Полувремето завърши с натиск на Сампдория и в продължението Пацини след центриране отляво отбеляза страхотен акробатичен гол с глава за 1:0.

Втората част започна чудесно за ПСВ и оставеният сам Тойвонен в 50-а минута засече хубаво центриране и изравни. Седем по-късно Марилунго с глава от няколко метра имаше чудесна възможност отново да изведе "моряците" напред, но би на сантиметри покрай страничната греда. Мачът стана двуостър, а атаките на холандците бяха по-добре организирани и по-опасни. В 70-а минута Курчи отрази шут на Джуджак от фаул. В 82-а отново Джуджак стреля, вратарят на Сампдория спаси, но топката продължи към гол линията. Стражът на домакините обаче успя да я настигне и я закова точно на гол линията.
В 88-а Марилунго бе изгонен за оспорване на съдийско решение. Секунди след това Тойвонен вкара втори гол за холандците и класира тима си за следващата фаза.
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

moonwalkera
01.12.2010 21:07

Такива като теб трябва да гният някъде...грубите педали после си получават от Господ,така че слушай родителите си и се навъзпитай малко *thumb_up*