Путин няма да присъства на избора на домакин за Световното

15:38
Путин няма да присъства на избора на домакин за Световното
Министър-председателят на Русия Владимир Путин заяви, че няма да присъства на церемонията в Цюрих по избирането на домакина на Световното първенство по футбол през 2018 година.

Путин заяви на среща на Министерския съвет в Москва: "Аз бих искал да отида, но при тези условия реших да не пътувам ... така че те трябва да вземат решение за домакина на шампионата без напрежение отвън".

Премиерът на Русия добави, че страната среща "безскрупулна конкуренция" за домакинството на шампионата. Първият вицепремиер на Русия Игор Шувалов ще оглавява руската делегация в Швейцария.

Принц Уилямс и премиерът на Великобритания Дейвид Камерън са вече в Цюрих, където ще представят кандидатурата на Англия за домакин на Мондиал 2018. Министър-председателят на Португалия Жозе Сократеш и испанският му колега Хосе Луис Родригес Сапатеро ще подкрепят общата кандидатура на двете страни за 2018 година, а в делегацията е и стража на Испания и Реал Мадрид Икер Касияс. Общата кандидатура на Холандия и Белгия за 2018 година ще защитават двамата премиери на страните, както и легендите на "лалетата" Рууд Гулит и Йохан Кройф. Бившият президент на САЩ Бил Клинтън пък ще оглавява американската делегация, която ще представи кандидатурата на страната за домакин на Мондиал 2022. В делегацията е включен и легендарния актьор Морган Фрийман.

Съперниците на САЩ - Южна Корея и Емирство Катар, са представени съответно от премиера на азиатската страна Ким Хванг-шик и от емира на страната от Средния Изток Шейх Хамад бин Калифа ал-Тани. Изпълнителният директор на СОНИ Хауърд Стрингър оглавява делегацията на Япония за Мондиал 2022, а Австралия ще бъде представена от супермодела Ел Макферсън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация