Гент: Парите на клуба ни зависят от този мач

11:28
Гент: Парите на клуба ни зависят от този мач
Треньорът на Гент Франки Дюри прави сметки да бие Левски, а финансовият директор Патрик Липс прави сметка да изкара добри пари от тази работа. Пред "Нюзблат" колегата на Константин Баждеков заяви, че финансите на Гент зависят много от този двубой.
   
- За мен това е най-важният мач от турнира - каза Липс. - Бюджетът на Гент е вързан пряко с резултата. Ако победим, имаме шансове да прескочим групите на Лига Европа и да продължим в следващата фаза. За мен като финансов директор на клуба това означава само едно - повече пари!

Липс признава, че Гент и Левски са отборите с най-ниски бюджети в тази група и не могат да се мерят по пари със Спортинг и Лил, които харчат годишно между 50 и 60 млн. евро. Тази година бюджетът на Гент е 12 млн. евро, Левски я има 6 млн., я не.

- Договорите със спонсорите ни са такива, че ако минем групите, ще получим една значителна сума отгоре - признава финансовият шеф на Гент. - Вярно е, че Спортинг и Лил са по-богати от нас. Но на терена излизат 11 срещу 11. Португалците имат много по-висок бюджет от нашия, но ги победихме у дома.

"7 дни спорт" научи, че банката "Спарбанк" е приготвила тлъст чек за футболния клуб, ако се класира по-нагоре. Става въпрос за сума от над 500 000 евро. Другият основен спонсор - финансовата компания "Оптима", също ще се отчете със сума, за която се предполага, че ще бъде поне 300 000 евро. Патрик Липс се ядосва, че паричките вече е можело да шумолят по-близо до касата на Гент, ако бяха спечелили първия мач с Левски в София.

- Жалко, че тогава загубихме спечелен мач. Сега щяхме да имаме 7 точки, което е добър актив и дава повече сигурност за класиране
- казва още финансовият шеф на Гент. - Този сезон имаме много трудна финансова задача, която зависи от резултатите ни. Трябва да минем групите в Лига Европа и в същото време да се класираме в челото на белгийската лига, за да играем в турнира и следващата година.

Финансовият шеф добави, че Гент може да печели повече от билети, но скромният стадион си има таван на приходи от билети. Липс е пуснал най-баровските места по 125 евро, това включва място във ВИП ложата плюс ядене и пиене на корем.

- Срещу Вестерло стадионът беше пълен, но какво да направим, когато капацитетът ни беше 10 800 места - казва Патрик Липс. - Дано срещу Левски дойдат поне 10 000, за да припечелим нещо от билети.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация