Арсенал с лекота преодоля Уигън за Карлинг Къп

23:42
Арсенал с лекота преодоля Уигън за Карлинг Къп
Отборът на Арсенал победи Уигън в мач от 1/4-финалите на турнира Карлинг Къп. Срещата на "Емирейтс Стейдиъм" приключи при резултат 2:0 за "топчиите".

Още във втората минута на срещата Арсенал пропусна да открие резултата, след като Ван Перси центрира, а Бендтнер стреля неточно с глава. Малко след това Виктор Мозес от състава на гостите можеше да открие резултата, но изстрелът му с левия крак мина покрай вратата на Шчесни. След това играта се пренесе в средата на терена без ясно превъзходство на един от двата тима. В 20-а минута хубав пробив на Карлос Вела завърши с пасен изстрел, но топката бе отклонена в корнер от играч на Уигън. Пет минути по-късно Карлос Вела направи фрапантен пропуск, след като бе изведен на чиста стрелкова позиция с брилянтен пас на Ван Перси, но мексиканецът стреля неточно и пропусна да даде аванс на "топчиите". В 35-а минута на мача Виктор Мозес от състава на гостите и бе принудително заменен от Чарлс Н\'Зогбиа. Малко след това Фигероа игра с ръка в наказателното си поле, но дузпа за Арсенал не последва. Точно в 42-а минута обаче "артилеристите" поведоха в резултата, след като Анатолин Алкарас се разписа в собствената си врата след удар с глава.

Петнайсет минути след началото на второто полувреме домакините проведоха продължителна акция с много подавания, но спечелиха единствено корнер, от който не излезе нищо опасно за вратата на Уигън. В 65-а минута Арсенал поведе с 2:0, след като Никлас Бендтер се разписа. След това пък Карлос Вела пропусна да покачи преднината на тима си, след като стреля над вратата на Уигън. В 71-а минута домакините пропуснаха ново страхотно положение, след като Ван Перси даде хубав пас за Вела, но мексиканецът не успя да стреля добре и Ал Хабси улови топката. Карлос Вела продължи с пропуските, когато минута по-късно не успя да вкара от нова чиста позиция. До края на мача "артилеристите" бяха далеч по-активни на терена и изпуснаха още куп положения за ново попадение.

Стартови състави:

Арсенал:
Шчесни, Косчиелни, Джуру, Гибс, Ебуе, Денилсон, Уолкът, Уилшър, Вела, Ван Перси, Бендтнер

Уигън: Ал Хабси, Гохоури, Алкарас, Колдуел, Стам, Фигероа, Томас, Уотсън, Мозес, МакАртър, Босели

Арсенал - Уигън 2:0
1:0 - Алкарас, 42\' ав.
2:0 - Бендтнер, 65\'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rusev11
01.12.2010 12:14

borislavpetkov ти си много просто парче.Спри с безмисленните си коментари *lol*

rusev11
01.12.2010 00:13

За полуфиналите жребии ли ще бъде ???

besiktas91
30.11.2010 23:10

Някой може ли да ми каже от къде да гледам мача ?

arsen
30.11.2010 23:05

Голмайстора е Алкараз а не Бентнер.Уигън си вкараха автогол.

don_a4o
30.11.2010 22:50

Арсенал води Манчо пада 2 гола ЧУК айде Арсенал КК може да я вземем др купи НЕ

Ginekologa
30.11.2010 22:37

1-0 но тоя вела ме разби от 2метра в аут *joking*