Левски взима \"студент-гигант\", вкарал на ЦСКА

09:09
Левски взима \"студент-гигант\", вкарал на ЦСКА
Чернокож гигант от Конго ще подсили защитата на Левски за пролетния сезон, стана ясно вчера. Това e 22-годишният Пиер Мбемба, който този сезон игра в Академик София.

Именно Мбемба заби вчера гола за столичните студенти срещу ЦСКА, а след това напусна с травма. След мача треньорът на Академик Борис Ангелов също призна, че не могат да го задържат в състава си.

Мбемба е един от най-големите здравеняци в "А" група с ръст от 1,89 м. Той има белгийски паспорт и няма да заема място в квотата за чужденци. Африканецът е играл в турските Бурса и Сиваспор. В Белгия е носил екипа на Мехелен, има и 12 мача за ФК Айндховен във втора лига на Холандия.

Левски търси и ново попълнение за централната си защита, която се явява едно от невралгичните звена в отбора. В момента Гонзо и Ясен Петров се принудиха да върнат в отбрана Сержиньо Грийн, тъй като срещу двойката Йордан Милиев - Иво Иванов имаше доста критики в хода на сезона. Милиев и Грийн най-вероятно ще бъдат в отбраната и срещу Гент в сряда за Лига Европа.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация