Литекс пак дръпна на върха, победи и Калиакра

19:59
Литекс пак дръпна на върха, победи и Калиакра
Литекс продължи убедителната си победна серия, след като триумфира и над Калиакра Каварна с 1:0 в мач от 15-я кръг на А група.

"Оранжевите" увеличиха разликата си с Левски с 5 точки, като точковия им актив вече е 37 точки. Тимът на Любослав Пенев определено имаше превес в играта на мача в Каварна. Футболистите на Литекс атакуваха почти през цялото време, като един от първите по-сериозни пропуски беше на Дока в 16-та минута, след като играчът удари страничната греда при удар от малкия пеналт. Минути по-късно Дока отново удари греда. Все пак в 29-та минута Дока най-накрая вкара, след груба грешка на защитата на Калиакра. Второто полувреме не показа кой знае какво като футболистите на Литекс опитваха атаки, които в крайна сметка останаха безуспешни. Калиакра пропуснаха най-чистия си шанс да изравнят резултата, след като в 87-та минута Станчев се измъкна от защитата на Литекс, стреля от седем-осем метра, но Виничус спаси с крак.

След успеха си Литекс остава на първо място с 37 точки, следван от Левски с 32 точки. Малко по-рано днес ЦСКА завърши наравно 1:1 с Академик София.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cska_npacema
28.11.2010 20:57

Стана банално да се споменава, че Литекс са победили със съдийска помощ. Евалла на редакторите за позитивното заглавие *thumb_up* Хората вече следят представянето на отборите там, за където се състезават: Шампионска лига/Лига Европа, и сами си правят заключения заслужена ли е/по-специално/ титлата на шампиона.