Любо Пенев: Не е нормално да се коментира само Литекс

10:49
Любо Пенев: Не е нормално да се коментира само Литекс
Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев даде кратко интервю пред официалния сайт на "оранжевите" в навечерието на мача с Калиакра.

- Г-н Пенев, очакванията ви за мача с Калиакра?

- Знам, че двубоят няма да е лесен. Длъжни сме да спечелим трите точки. Гостуването в Каварна се явява последвата ни среща от "А" група за есенния сезон. Трябва да завършим годината подобаващо.

- Литекс има някои кадрови проблеми. Могат ли да окажат влияние за сблъсъка в Каварна?

- Кадровите ни проблеми не са от вчера или онзи ден. Ясно е, че от дълго време не тренираме с пълна група. Въпреки че се готвим в намален състав, аз съм изключително доволен от поведението и професионализма на играчите.

- Мнението ви за Калиакра?

- Познавам този отбор. Калиакра извърши треньорска промяна наскоро. Виждам, че тимът върви нагоре. Намира се в подем. В никакъв случай не трябва да допускаме и минимално подценяване или отпускане. Защото, както казах, искам да завършим сезона подобаващо. Аз съм максималист. Усещам, че и футболистите също са готови да приключат годината, както трябва.

- Атаките срещу Литекс в медиите влияят ли на вас и отбора?

- Нито на мен ми влияят, нито на тима. Играчите се готвят отлично, въпреки ситуацията. С максимална концентрация. Резултатите са налице. Не искам да влизам в подробности по тази тема. Но не виждам за реално и логично да се анализира само един отбор.

- Много специалисти са на мнение, че с идването ви в Ловеч Литекс е променил манталитета си. И че основно на вас се дължи добрата серия?

- Медалът има две страни. От едната страна е треньорското ръководскто. От другата - футболистите. Работата ни е съвместна. Всички сме заедно. И при победи, и при загуби. Никога няма да разделя отбора от треньора. Всички сме в кюпа за добро или за лошо. Ние сме едно семейство.
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация