Милиев: Очаквам да сме много по-силни през пролетта

15:41
Милиев: Очаквам да сме много по-силни през пролетта
Защитникът на Левски Йордан Милиев даде интервю за официалния сайт на "сините", в което заяви, че очакванията му са клубът да играе много по-силно след Нова година.

- Данчо, има ли реален шанс Левски да излезе от групите на Лига Европа?

- Разбира се, че има реален шанс. Смятам, че показахме доста добри игри. Много е важно какво ще се случи в Белгия. Имаме шанс да победим Гент и срещу Спортинг в София да затвърдим своето класиране. Оптимисти сме.

- Чувстваш ли се горд да носиш фланелката на Левски?

Разбира се. Левски е най-добрия отбор в България и отговорността да носиш синята фланелка е доста голяма, защото целите винаги са високи. Във всеки един мач, независимо от турнира и заряда, включително и приятелските двубои всеки друг резултат освен победа се счита за провал. В същото време е доста хубаво да си част от такъв силен клуб.

- Какво мислиш за представянето на Левски през настоящия сезон?

- Мисля, че отбора играе доста добре. Разбира се, че има определени мачове в които се усеща умора, а и такива в които не давахме всичко от себе си. Но в крайна сметка положителните моменти са повече, особено ако погледнем представянето ни в Лига Европа, където изиграхме няколко страхотни мача. За мен именно тези мачове, европейските са показателни за нивото на един отбор. Държа да подчертая, че в България има отбори срещу, които почти е невъзможно да се играе футбол, тъй като срещу нас те се затварят и на практика липсва съперничество. Аз лично съм изгледал няколко пъти нашите мачове в Лига Европа и честно ви казвам, доставя ми истинско удоволствие да ги наблюдавам. В същото време няколко пъти съм имал възможност да гледам наши мачове от първенството, но не съм го правил.

- Изненада ли те победата на Локо Пд срещу Левски на "Герена"?

- В този мач ние бяхме доста разконцентрирани, не дадохме всичко от себе си, не ни се получаваха нещата. Съперникът успя да ни прекърши, като ни отбеляза два гола още през първото полувреме. В крайна сметка футбола за това е най-интересната игра, тъй като всичко може да се случи.

- Какво мислиш за грешките, които Левски допуска при статични положения и съответно получава и голове?

- Ние се стараем да изчистваме пропуските, но няма как да не се допускат грешки. Опитваме се да ги сведем до минимум. Ставаме свидетели обаче на една такава тенденция при която в почти всеки мач получаваме елементарни голове без реално създадени от противника положения. Хубавото е, че въпреки тези грешки, успявахме в повечето мачове да спечелим. Все пак ние имаме претенции, че сме много добър отбор и не трябва да допускаме толкова елементарни голове.

- Какво мислиш за малшанса на Иво Иванов и автогола, който той си отбеляза срещу Лил?

- Това е нещо, което може да се случи на абсолютно всеки един футболист. За всеки на неговото място момента би бил доста неприятен, независимо от характера и качествата му. Напълно подкрепяме Иво, даваме му куража, за да забрави случката, колкото се може по-бързо. Може би с времето той ще преодолее всичко това, но едва ли ще го забрави. Това е част от играта. И в същото време футбола е такава игра, че веднага ти дава шанс да поправиш грешката си в следващия мач.

- Срещу кой футболист ти е било най-трудно на терена?

- Не искам да отличавам отделен футболист, но като цяло ми прави впечатление колко подредено играят отборите в Лига Европа, как правилно тактически стоят на терена. Впечатление ми правят и качествата на отделните футболисти и ако имат ден могат сами да победят противника. Именно заради това са и толкова силни тези отбори, защото играят постоянно на високо ниво в техните шампионати. Отборът на Лил ми направи доста добро впечатление, имат много добри изпълнители.

- Как очакваш да се развие пролетния полусезон?

- Очаквам ние да сме доста по-силни след Нова година. Смятам, че доста набързо направихме отбор и колектив. Не малка част от футболистите се присъединиха в последния момент към тима и нямаха възможност да направят подготовка с нас. Именно заради това смятам, че след като проведем зимната подготовка, през пролетта ще изглеждаме доста по-добре. Аз смятам, че и досега се представихме добре, но да не забравяме, че ще сме изиграли поне 15 мача повече от другите отбори.

- Ти си част от националния тим, как се чувстваш с националната фланелка?

Мисля, че там обстановката е много добра. Организацията е на доста високо ниво, работи се професионално. България има страхотни футболисти, за които е въпрос на време да дадат резултати. Като цяло ми прави впечатление прогреса, който бележат футболистите, играещи зад граница.

- Футболистите респектирани ли са от Лотар Матуес?

- Той е много добър треньор. Всеки един футболист в националния тим има респект от него. Има излъчване на легенда от световна величина. На мен най-силно впечатление ми прави начина по който контактува с всеки един футболист. Въобще начина по който се отнася с всеки поотделно, начина му на обяснение. Да не говорим за тренировките, които провежда. Само можем да имаме респект от човек, който е участвал като футболист на пет световни първенства. И въпреки невероятните постижения, които има във футбола, той е доста човечен, контактува с всеки и има интересни виждания за играта.

- Ти си на 23 години, а вече имаш над 100 мача в "А" група?

- Това не може да не ме прави щастлив. Тази цифра е един безценен опит, който ми помага неимоверно много. Радващото е, че съм здрав и мога да играя и да помагам на отбора. Разбира се, с всеки един мач по нещо научавам и винаги са ми от полза, тъй като едно е да тренираш, а съвсем друго са официалните мачове.

- На кой европейски отбор симпатизираш и кой е твоя идол?

- Най-много харесвам английския футбол. Любимият ми отбор е Челси. От доста време основен футболист в този отбор е Джон Тери и може да се каже, че той е любимия ми футболист.

- Как прекарваш свободното си време?

- Не правя нищо по-различно от всеки друг човек. Когато имам свободно време обичам да се разхождам, да обикалям по магазините, да ходя на кино, да се срещам с приятели.

- На коя марка автомобили си фен?


- От четири години съм верен на една марка – Ауди.

- Какво можеш да пожелаеш на феновете на Левски?

Надявам се да ги зарадваме с един хубав коледен подарък, а именно с победа срещу Спортинг на 16 декември и класиране напред в турнира на Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация