Венгер: Сеск няма да е новият Майкъл Оуен

12:55
Венгер: Сеск няма да е новият Майкъл Оуен
Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че няма начин Сеск Фабрегас да има същите проблеми с контузии, които съпътстват кариерата на Майкъл Оуен.

Капитанът на Арсенал ще прекара отново известно време в лазарета на своя тим, което накара някои специалисти да твърдят, че ситуацията при него започва да прилича много на тази при Оуен.

Венгер обаче заяви: "Сеск е повече човек, който дава топката, а Оуен е повече играч, който тича много. Силата на Оуен се базира повече на бързината му и бързото реагиране. Сеск е повече плеймейкър, така че той няма нужда да спринтира толкова много".
Френският наставник на лондончани допълни: "Това е странното в случая на Сеск - обикновено, хората, които страдат от такива травми в подколянното сухожилие са спринтьори като Оуен или Райън Гигс, но Сеск е повече играч на уменията с топката в крака, така че това ни озадачава. Аз ще направя това, което е добро за него и за клуба, но разбира се ще чуя и мнението на медицинския ни щаб. Става въпрос за подколянното сухожилие, но аз още помня как Райън Гигс имаше постоянно този проблем през кариерата си, но това не го спря и той играе и днес на високо ниво".

Венгер освен това призна, че Фабрегас вече усеща напрежението от това да бъде лидер на "гънърс": "Аз смятам, че той усеща много по-голямо напрежение от преди. Напрежение да се представя добре, да води тима ни, да бъде капитан. Той се чувства отговорен да поведе тима ни към успехи. Не знам дали това му влияе, но със сигурност му е трудно".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Addicted92
06.12.2010 00:49

Фен съм на Ман Ю , но въпреки това искам да видя Сеск в игра за Арсенал , да няма после оправдания след евентуална загуба че са били с подмладен състав , какъвто и аз мисля че Фърги ще пусне ..
50% детска градина ..