Нефтохимик строи стадион за 10 милиона

18:55
Нефтохимик строи стадион за 10 милиона
Стадион за 10 000 000 лева се гласят да строят собствениците на Нефтохимик Бургас 1986 - "Евробилдинг", стана ясно днес. Те са готови с проекта, който в най-скоро време ще предоставят на общината. Идеята е да се кандидатства за пари по европейска програма, съобщава "24 часа".

Стадионът, който трябва да изникне на мястото на стария в Долно Езерово, ще отговаря на всички изисквания на ФИФА и УЕФА, което ще го направи годен за международни мачове. Броят на седящите места е 12 000 хиляди. 75 процента от тях ще са под козирка. Мощно електрическо осветление ще огрява кокетния спортен комплекс. Освен основния терен с естествена трева ще има два маломерни с изкуствено покритие. Около стадиона ще се изгради супермодерна инфраструктура.

Собственикът на "нафтата" Георги Танев призна вчера, че му е минавала през главата мисълта да се откаже от финансиране на отбора.

"Досега единствено срещаме разбиране от кмета и общинското ръководство, а "Нефтохимик" е марка у нас и не заслужава пак да се затрие", разкри Танев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари