Чужди съдии свирят мачовете в Шотландия

18:33
Чужди съдии свирят мачовете в Шотландия
Мачовете от поредния кръг на шотландската Висша лига през този уикенд ще се изиграят, въпреки стачката на реферите в страната, съобщиха от Шотландската футболна асоциация.

Шотландските рефери от клас едно потвърдиха, че застават зад решението си да не ръководят мачове през този уикенд. Представители на съюзите на реферите от Исландия, Норвегия, Уелс и Швеция пък заявиха, че няма да поемат мачове в Шотландия, но днес СФА разкри, че е намерила заместници на стачкуващите съдии от чужбина.

"Шотландската футболна асоциация може да потвърди, че има договорка между няколко европейски национални асоциации, за да се подсигури провеждането на мачовете от шотландската Висша лига и финала за Алба Къп.
Продължават преговорите и с други национални асоциации, за да се подсигури провеждането на всички мачове в шотландския футбол. Клубовете ще бъдат уведомени днес следобед дали мачовете им ще проведат по график, след като шотландските рефери клас едно отказват да спрат стачката си", съобщиха СФА на официалния си сайт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация