Стойчо Стоев: Сливен не е отбор за подценяване

15:57
Стойчо Стоев: Сливен не е отбор за подценяване
Треньорът на Миньор Перник Стойчо Стоев заяви преди двубоя със Сливен от последния кръг на есенния полусезон, че противникът на "чуковете" е млад и талантлив отбор, който изобщо не е за подценяване.

Той също така разкри, че състоянието на бранителя Даниел Златков вече е стабилно и той ще може да вземе участие в мача срещу "воеводите".

"Един мач, който си влиза в графата \'важни\'. Аз не знам да сме имали мач, който да не ни е бил важен. Този не прави изключение. Още повече, че е последен мач от първенството. Ще направим всичко възможно да вземем трите точки", заяви Стоев.

Той допълни: "Отборът на Сливен не е лош отбор, имат доста млади момчета, които тепърва ще се развиват. Един отбор, който определено не е отбор за подценяване. Специално това, което съм гледал, ми е направило впечатление, че играят приличен и приятен футбол за окото. Дали ще спечелим, това си зависи от нас. Надявам се да си направим мача по-лесен. Ние по принцип работим всяка седмица върху компонента вкарване на головите ситуации, които се създават пред вратата на противника".

Стоев сподели още: "Принципно работим и върху отбягването на елементарни грешки, които ни костват наистина много. Срещу Академик например създадохме безброй положения, но за съжаление изпускаме много. Според мен в главите на самите футболисти се добива една неувереност, че не можем да вкарваме положенията си и оттам започват и проблемите в защитан план, както и грешките, и пропуските в нападение. А ние създаваме доста положения, във всеки един мач, но виждате какво става".

Наставникът на "чуковете" завърши с думите: "Мисля, че през зимата ще изчистим всички тези неща, защото ще имаме достатъчно време да работим върху тези компоненти и аз вярвам, че ще изчистим слабостите, които допускаме. За мача с Локомотив Пловдив ... ще мисля другата седмица. Към този момент мачът със Сливен ни е по-важен и концентрацията ни е насочена към него. След последния мач може би футболистите ще бъдат пуснати в почивка между 10-12 дни, идеята е да няма прекалено дълги почивки, тъй като това не е особено добре и след това играчите трудно навлизат в ритъм".

Групата на Миньор: И. Иванов, Чворович, Олегов, Златков, Марков, Божиков, В. Траянов, Янкович, Витанов, Рангелов, Петров, Хазуров. Христозов, Господинов, Цветков, Ю. Иванов, Д. Тодоров, Иванович, Павлов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация