Златан и Диньо класираха Милан на 1/8-финалите

23:30
Златан и Диньо класираха Милан на 1/8-финалите
Оксер загуби от Милан в среща от 5-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят на стадион "Абе Дешам" приключи при резултат 2:0 за "росонерите".

Двубоят започна спокойно, като двата тима не рискуваха с масирани атаки. Първото голово положение създадоха гостите, когато в 8-а минута Ибрахимович свали една топка за Робиньо, но изстрелът на бразилеца бе неточен. Малко след това много опасен удар на полския халф на домакините Дариуш Дудка след заучено положение от пряк свободен удар наказа Абиати да даде всичко от себе си, за да предотврати откриване на резултата. Рой Конту пък в 18-а минута опропасти хубава атака на Оксер, след като центрирането му бе крайно неточно. Ибрахимович изведе чудесно Кларанс Зеедорф в стрелкова позиция, а изстрелът на холандеца мина на сантиметри над напречната греда на Сорин. В следващите минути играта се пренесе изцяло в средата на терена, без надмощие на нито един от отборите. В 33-а минута нападателят на домакините Валтер Бирса стреля изненадващо, но топката не срещна целта. Най-чистото положение до момента пропусна Дженаро Гатузо в 39-а минута, когато грешка в отбраната на домакините позволи на италианеца да стреля, но топката премина над целта.

Картината от първата част се пренесе и през второто полувреме, като в неговото начало не бяха създадени чисти голови положения и пред двете врати. В 58-а минута много хубава флангова акция на "росонерите" завърши с пас на Абате към Робиньо, но изстрелът на бразилеца бе блокиран от защитник на домакините. Малко след това Динга пробва далечен удар, но топката не бе насочена в правилната посока. Точно в 64-а минута на мача Милан поведе в резултата. След многоходова акция на гостите Златан Ибрахимович се оказа на стрелкова позиция и с много мощен удар от границите на наказателното поле буквално простреля вратата на Оливие Сорин. В следващите 10-тина минути Оксер се впусна в малко по-чести атаки, но те не носеха опасност за вратата на "росонерите". Пет минути преди края на срещата Ибрахимович бе заменен в игра от Роналдиньо. В добавеното време на Диньо напомни за най-добрите си години, след като реализира второ попадение за Милан след много техничен изстрел с левия крак през защитник на Оксер.

Стартови състави:

Оксер:
Сорин, Хенгбарт, Грихтинг, Дудка, Колибали, Бирса, Олиех, Самаритано, Педрети, Ндинга, Конту

Милан: Абиати, Неста, Силва, Дзамброта, Абате, Фламини, Гатузо, Зеедорф, Амброзини, Робиньо, Ибрахимович

Оксер - Милан 0:2
0:1 - Ибрахимович, 64\'
0:2 - Роналдиньо, 91\'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tttt
24.11.2010 11:02

sasedq точно това говорех,че трениора на милан е тупан да не пусне роналдиньо тиуляр ... но както и да е идва за 5 мин вкарва гол и си тръгва *thumb_up* *beer*

sasedq
24.11.2010 08:55

ИСКАМ да погледнете добре гола на роналдиньо и да ми кажете кой футболист в момента може да вкара такъв освен него ?

tttt
24.11.2010 00:41

KILLna7 поне не съм като баща ти да карам катафалка *lol* *thumb_up* *beer*

KILLna7
24.11.2010 00:20

Сигурно е Шофьор на автобус и ще ги закара като да го гледат от трибуните ! *joking*

tttt
23.11.2010 22:35

трениора на милан е най-големия тупан къде е роналдиньо .. де да бях аз трениор да ги закарам на финала *beer* *thumb_up*

torres12312
23.11.2010 21:45

чесно казано и аз тва се чудя тоя зеедорф неможе да бяга дава куп грешни пасове нз що го пуска просто