ОМ разплака Москва и се класира на 1/8-финалите

21:15
ОМ разплака Москва и се класира на 1/8-финалите
Отборът на Спартак Москва загуби от френския Олимпик Марсилия в мач от 5-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят на стадион "Лужники" в руската столица приключи при резултат 3:0 за гостите.

Срещата започна равностойно като двата отбора трудно създаваха положения пред противниковата врата. В 18-а минута обаче лекото превъзходство на гостите да де резултат. Тогава Матьо Валбуена получи топка в близост до точката за изпълнение на дузпа, завъртя се на 180 градуса и изстреля красив изстрел с десния крак за 1:0 за ОМ. Малко след това отборът на Спартак се активизира и опита да върне попадението предимно с флангови акции, но без успех до края на първото полувреме.  В самия край на първата част Комбаров напредна добре от дясно, центрира опасно, на късметът бе на страна на домакините и топката бе избита от Манданда в последния момент.

Второто полувреме на мача започна доста зле за домакините, които в 54-а минута инкасираха ново попадение, което стана дело на Лоик Реми. 10 минути по-късно пък нервите на нападателя на Спартак Велитон не издържаха и той удар съперников играч, за което получи директен червен картон. Край на спора сложи Брандо, който оползотвори контраатака на Марсилия в 68-а минута и направи резултата 3:0 за французите. До края на мача нови попадения не паднаха и гостите спечелиха срещата с класическа преднина.

По този начин отборът на Олимпик Марсилия си осигури участие на 1/8-финалите в Шампионска лига, а за Спартак остава утешението на Лига Европа.

Стартови състави:

Спартак Москва: Дукан, Щранц, Шешуков, Ибсън, Ари, Велитон, Макеев, Сучи, Перея, МакГийди, Комбаров

Олимпик Марсилия:
Манданда, Аспиликуета, Сисе, Гонзалес, Брандао, Реми, М\'Биа, Хайнце, Айеу, Диалара, Валбуена

Спартак Москва - Олимпик Марсилия 0:3
0:1 - Валбуена, 18\'
0:2 - Реми, 54\'
0:3 - Брандао, 68\'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация