Буфон поднови тренировки с Ювентус

15:09
Буфон поднови тренировки с Ювентус
Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон поднови тренировки с тима, след като бе в лазарета на "бианконерите" през изминалите шест месеца заради травма в гърба.

Националният страж на Италия започна в първия мач на Италия на Мондиал 2010 в Южна Африка, но бе заменен на почивката, тъй като в последствие се оказа, че има дискова херния.

Той премина операция преди четири месеца. 32-годишният страж, който бе номер 1 на вратата на "скуадра адзура" преди травмата, пристигна днес на базата на Юве във Виново и поработи известно време с треньора на вратарите Клаудио Филипи.

Останалата част от тима на Луиджи Дел Нери пък ще тренира този следобед. Буфон, който е спряган за трансфер през зимата в Манчестър Юнайтед, има 102 мача за Италия и бе част от тима, който стана световен шампион през 2006 година. Той пристигна в "старата госпожа" през 2001 от тима на Парма, където бе спечелил Купата на УЕФА и Купата на Италия през 1999 гоидна. С екипа на Ювентус той спечели две титли на Италия, първото място в Серия Б и игра финал в Шампионската лига. Буфон е обявен осем пъти за най-добър вратар в Серия А. Италианските медии пък съобщават, че той ще бъде напълно готов за игра през януари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация