Еден Азар изкачи Лил на върха в Лига 1

11:12
Еден Азар изкачи Лил на върха в Лига 1
Съперникът на Левски в турнира Лига Европа Лил се изкачи на върха на класирането във френската Лига 1, след като победи у дома Монако с 2:1.

Страхотен мач за домакините направи белгийският полузащитник Еден Азар, който асистира и за двете попадения на своя тим.

В 38-та минута Азар намери с хитро подаване с пета Фрау, който откри резултата, но в 57-та минута Силва изравни, след впчеталяващо изпълнение със задна ножица. 14 минути преди края Азар надигра трима свои съперници преди да асистира на Руфиер за победния гол.

С победата отборът на Лил събра 24 точки, колкото има и Монепелие, но "песовете" са с по-добра голова разлика.

Тимът на Лион успя да обърне Ланс през второто полувреме при гостуването си на стадион "Феликс Болаерт". Канга Акале изведе домакините напред в 24-та минута, но два гола на Бафетимби Гомис и един на Лисандро Лопеш донесоха трите точки на Лион.

Отборът е на осмо място в подреждането, но изостава само на две точки от първия Лил. В последния мач от вчера Бордо победи с 4:2 Арл-Авиньон като гост.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dante_Shift
22.11.2010 12:34

Еден Азард е страхотен млад халф и надали ще се задържи още дълго в Лил *wink* а колкото до Френското първенство - след миналогодишното супер-първенство за отбора на Монпелие (който беше новак в Лига 1), сега очаквах да са много посредствени, но те пак приятно изненадват *thumb_up* Въпреки, че накрая титлата ще се решава между Лион и Марсилия *smile*