Черноморец и Щутгарт договориха Хайри, \"акулите\" прибират 1 млн евро

09:09
Черноморец и Щутгарт договориха Хайри, \"акулите\" прибират 1 млн евро

Черноморец Бургас е на път да направи много сериозен трансферен удар.

Германският Щутгарт вече е договорил за 1 000 000 евро защитника Енис Хайри, съобщава "Меридиан мач".

Детайлите по сделката са финализирани миналата седмица от спортния директор на "швабите" Фреди Бобич, главният мениджър на бургазлии Красимир Балъков и собственика Митко Събев.

Бобич беше в Бургас пет дни, за да преговаря именно за Хайри. Трансферът вече е факт, съобщиха източници от ръководството на Черноморец. Тунизиецът е харесан много от спортнотехническото ръководство на Щутгарт, като за неговото привличане е настоял сериозно Фреди Бобич, който до лятото беше изпълнителен директор на отбора от Бургас. Сумата от 1 милион евро ще бъде преведена на три транша.

При сключване на договора Черноморец ще прибере 400 000 евро, а след това през 6 месеца още по 300 000 евро. Очаква се официално договорът за продажбата на Хайри да бъде подписан след края на есенния сезон, около 10 декември.

Трансферът от 1 милион евро е рекорден за бургаския клуб. Самият тунизиец пък се представя на отлично ниво тази есен и е един от най-стабилните играчи на Черноморец. Не случайно и защитата на бургазлии през 14-те есенни кръга е допуснала само 4 гола.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

plamen_milan
24.11.2010 12:42

наистина добра оферта е но наистина тъжно,че ще загубим такъв ценен играч,решил толкова мачове
както с изявите в зашита,а мкного често с важни голове.Но все пак човека трябва да се развива
пък дано спечели ако отиде де,титулярно място

Resorter
22.11.2010 23:09

Kalinho, я ми кажи кога отбори като Левски, ЦСКА или Литекс са продавали легионер за милион и нагоре? Кажи ми само един? A, я ми кажи от кога 27 годишните играчи си считат за дърти? Пич, замълчи си и подминавай теми за които си нямаш и хал хабер от същността на статията? Тук не сме Испания, Англия, Италия, Франция, Германия, Холандия, Русия, Португалия, нужно ли е да ти философствам, че за нашите смешни стандарти това е истинска бомба на трансферния пазар и страхотен маркетинг на БГ футбола. До върха на кариерата има много стъпала, Енис се изкачи с едно на горе. Респект!

Kalinho
22.11.2010 10:04

Добре рекорден трансфер за Черноморец ама 1 милион ми се вижда малко за един от най - класните играчи в нашето първенство. Вярно не е първа младост може би и за това сумата не е чак толкова голяма.

valk0v
22.11.2010 09:14

Не мога да се зарадвам, че най-добрият защитник в първенството ще напусне отбора ни. Хайри го чака голямо бъдеще, прекалено добър е за родните стандарти - отличен защитник и голям нюьх пред гола (има много голове от статични положения).
Късмет Хайри *thumb_up*