Генков изпусна две дузпи и Локо София отпадна от Купата на България

16:43
Генков изпусна две дузпи и Локо София отпадна от Купата на България
Отборът на Локомотив София загуби от Локомотив Пловдив с 3:4 след изпълнение на дузпи в дербито от 1/16-финалите в турнира за Купата на България. След изиграването на редовното време на Националния стадион "Васил Левски" резултатът остана 0:0, колкото и след двете продължения от по 15 минути и така двубоят се реши след изпълнение на дузпи.

Срещата започна с домакински натиск, като "червено-черните" бяха доста по-активни и създадоха 2-3 добри атаки през първите минути. Пловдивчани създадоха първата си ситуация в 7-а минута, когато Здравко Лазаров стреля от пряк свободен удар, но доста неточно. Малко след това софиянци организираха бърза атака, която обаче не бе завършена по най-добрия начин от Цветан Генков. След това и Искрен Писаров се озова на стрелкова позиция, но ударът му не бе проблем за стража на гостите. В средата на второто полувреме нападателят на Локо София Дерек Асамоа получи контузия и бе принудително заменен от Преслав Йорданов. Няколко минути след това Самир Бенжелюн от състава на пловдивчани стреля опасно, но топката премина покрай вратата на Пейков.

Второто полувреме на мача започна равностойно, но в 59-а минута след едно статично положение Локо София получи право да изпълни дузпа. Тя бе отсъдена за задържане на Здравко Лазаров срещу Искрен Писаров. Зад топката застана Цветан Генков, който изигра ситуацията прекалено аристократично и стреля в аут. През следващите минути играта се пренесе в центъра на терена, като двата отбора трудно създаваха интересни атаки. Точно в 72-а минута след центриране на Лазаров, гол на Базил дьо Карвальо бе отменен заради засада. До края на мача попадение така и не падна и срещата влезе в две продължения от по 15 минути.

В началото на първото продължение Цветан Генков от Локо София стреля опасно с глава, но топката не срещна целта. Към края на първите 15 минути добавено време, гостите от Пловдив бяха по-активни, но така и не съумяха да стигнат до чисто голово положение пред вратата на столичани. До 120-а минута и двата тима не показаха желание на успех в игрова ситуация и така се стигна до изпълнения на дузпи. При 11-метровите удари по-съобразителни бяха играчите на Локо Пловдив и те спечелиха срещата с общ резултат 4:3. Любопитно е, че нападателят на столичани Цветан Генков изпусна втора дузпа, която се яви решаваща и отборът му бе отстранен.

Стартови състави:

Локо София:
Пейков, Добрев, А. Атанасов, Лахчев, Гаров, Горанов, Дяков, Писаров, Романов, Генков, Асамоа

Локо Пловдив: Лучини, Родригес, С.Бенжелюн, Ю.Бенжелюн, Котев, Том, Кики, Златински, Раймонди, Лазаров, Дьо Карвальо

Локомотив София - Локомотив Пловдив 0:0, 3:4 (след дузпи)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cristian0
21.11.2010 16:07

хахаха Генков много ме изкефи как би дузпата *lol*